© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
29.07.2024 07:22:06

Uh, kakšne podrobnosti: Reprezentančni zdravnik opisal poškodbo Šterna, glejte, kaj se je dogajalo!

STA

Zdelo se je hudo, a se je Tonček Štern kljub neljubim prizorom vrnil na igrišče.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v nedeljo uspešno začela olimpijski turnir v Parizu. V prvem krogu skupinskega dela je v dvorani South Paris Arena 1 premagala Kanado s 3:1 v nizih. Slovenci so uspešno prestali zgodovinski olimpijski krst, za nekaj skrbi pa je na začetku tekme povzročila poškodba Tončka Šterna.

Zgodilo se je že po nekaj minutah nedeljskega obračuna, ko je Gregor Ropret izgubil ravnotežje in stopil na prst soigralcu. Takšne poškodbe so sestavni del športa, na srečo tokrat brez hujših posledice, čeprav je bilo sprva videti precej grdo. 

Kapetan Tine Urnaut je bil v neposredni bližini in razkril, kaj se je dogajalo. "Ko sem videl njegov prst, mi je bilo žal za Tončka. Nisem pričakoval, da bo tako hitro prišel nazaj. Je borec in sploh ni bilo vprašanje, da se ne bi vrnil. Upam le, da poškodba ne bo tako huda, da bi ostal brez nadaljevanja turnirja," je povedal Korošec.

Dr. Matjaž Vogrin je rekel, da je bil prst povsem izpahnjen in je štrlel vstran. Po prvih pregledih o kakšnemu zlomu ni bilo govora, bo pa danes opravil rentgen. A Vogrin je optimist, prepričan je, da bo v Štern v nadaljevanju olimpijskih iger lahko igral. "Saj ste videli, da je celo že danes lahko," je po tekmi Kanada - Slovenija dodal zdravnik slovenske reprezentance.