© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
29.07.2024 06:51:30

'On je nora žival!' Selektor Slovenije razkril, kaj mu je Štern dejal, ko so mu naravnali prst

Profimedia

Slovenska odbojkarska reprezentanca je uspešno začela olimpijski turnir v Parizu in v prvem krogu skupinskega dela premagala Kanado s 3:1 v nizih. Slovenci so tako prestali zgodovinski olimpijski krst, s tira pa jih ni spravila poškodba Tončka Šterna.

Varovanci selektorja Gheorgheja Cretuja so dvoboj udarno začeli, nato pa jih je že po nekaj točkah presekala na videz hujša poškodba prvega korektorja Tončka Šterna. Slednji je v bolečinah zapustil dvorano, kasneje pa se je izkazalo, da si je izpahnil kazalec na levi roki. Ko so ga ustrezno naravnali, se je 28-letnik vrnil na parket in dvignil razpoloženje v ekipi.

Na koncu je zbral 24 točk, bil najbolj učinkovit posameznik slovenske zasedbe in ji pomagal do prve zmage ob zgodovinskem premiernem nastopu na olimpijskih igrah. Po tekmi se je takoj odpravil v garderobo, podrobni pregled pa sledi v ponedeljek.

"Tekmo je zaznamoval čustven dogodek, ko se je poškodoval Tonček Štern in moral zapustiti igrišče. Začeli smo dobro, steklo nam je. Ko sem videl fante, da so stopili okoli njega, obenem pa je tudi Rok Možič dal od sebe vse za fante, sem imel občutek, da s takšnim pristopom ne moremo izgubiti tekme. Tekmec bi storiti nekaj res neverjetnega, da bi nam to preprečil," je po tekmi v mešani coni dejal romunski strateg na slovenski klopi Cretu.

"Ko je prišel Tonček nazaj, mi je samo rekel: 'daj me nazaj na igrišče'. Tonček je nora žival. Nima težav z bolečino. V trenutku, ko je videl, da bo zanj mogoče turnir končan in so bili vsi okoli njega, je začel jokati. A ne zaradi bolečine, saj vem, da se to ne more zgoditi. Zbal se je le, da bo ostal brez nadaljevanja turnirja," je še razlagal slovenski selektor.