© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.06.2024 17:23:43

Naveza Osterman/Medved na EP na mirnih vodah do srebrne kolajne

alesfevzer.com

Slovenski kajakašici Anja Osterman in Mia Medved sta na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v madžarskem Szegedu na 200 m med dvojicami osvojili srebrno kolajno. Boljši sta bili le Madžarki Blanka Kiss in Anna Lucz. V finalu na 200 m je med posamezniki nastopil tudi Anže Urankar in zasedel šesto mesto.

Enaintridesetletna Osterman in šest let mlajša Medved sta si finale zagotovili v petkovih predtekmovanjih, ko sta bili v svoji skupini drugi.

Tudi danes sta morali po tesnem boju premoč priznati le eni dvojici, Madžarkama Kiss in Lucz, ki sta bili vsega 0,143 sekunde hitrejši. Do brona sta prišli Poljakinji Katarzyna Kolodziejczyk in Sandra Ostrowska (+0,600).

Osterman je pred tremi leti sicer postala evropska prvakinja v tej disciplini skupaj s Špelo Ponomarenko Janić. Medved pa je dobitnica bronaste kolajne na prvenstvu za mlajše člane in članice pred dvema letoma.

Anže Urankar je v finalu posameznikov na 200 m zasedel šesto mesto. Slavil je Ukrajinec Oleksandr Zajcev s časom 35,407. Drugi je bil Poljak Jakub Stepun, tretji pa Gruzijec Badri Kavelašvili. Prvo trojico je sicer ločilo le 34 tisočink sekunde.

Urankar, sicer aktualni svetovni in evropski prvak v sprintu na divjih vodah, se je v finalu dobro kosal s tekmeci in zaostal 0,444 sekunde.

V petek je bila Špela Ponomarenko Janić med posameznicami na 200 m četrta, kolajno je zgrešila za vsega 27 tisočink sekunde. V finalu sta nastopila tudi Urankar in Rok Šmit, ki sta bila v kajakaškem dvojcu na 200 m sedma.

V nedeljo ob 11.19 bosta v finalu na 500 m med kajakaškimi dvojci še enkrat nastopili Osterman in Medved. Za konec bosta na vrsti še najdaljši preizkušnji na 5000 m, pri ženskah bo nastopila Anja Šteblaj (15.08), pri moških pa Jošt Zakrajšek (15.45).