© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.12.2015 18:35:28

Anja Klinar: Če bi plavala osebni rekord, bi dobila odličje

Arsen Perić

Na EP v kratkih bazenih smo imeli Slovenci v finalu na 800 metrov prosto dve predstavnici.

V izraelski Netanyi je Anja Klinar s časom 8:19,08 osvojila šesto mesto, medtem ko se je Tjaša Oder uvrstila mesto za njo (8:20,22). Zmagala je Britanka Jazmin Carlin (8:11,01) pred Madžarko Boglarko Kapas (8:11,43) in Nizozemko Sharon Rouwendaal (8:15,84).

Klinarjeva je bila na prvih 300 metrih še v boju za medaljo, ki je bila ob osebnem rekordu, tega je dosegla novembra v Celju, dosegljiva, v nadaljevanju pa so Gorenjki pošle moči, na 750 metrih je bila četrta, v cilj pa je prišla šesta, tik pred Odrovo.

Obe Slovenki sta dosegli visoki uvrstitvi v Evropi in druga najboljša izida v karieri, pričakovanja pa so bila vseeno nekaj višja, zato je bilo po tekmi prisotno tudi majhno osebno razočaranje.

"Bilo je zelo težko, čeprav sem plavala slabše kot ob rekordu v Celju. Žal teh 800 m prosto ne plavam velikokrat. Ne smem biti razočarana, a če bi plavala osebni rekord, bi dobila odličje, a zdaj je, kar je. Šesto mesto v Evropi ni slab rezultat. Čakata me še dva starta, led je prebit, realno pa sem res pričakovala nekaj boljši izid," je bila po nastopu odkrita 27-letna Jeseničanka.

O taktiki je dodala: "Včeraj v kvalifikacijah mi ni bilo težko. Vedela sem, da imam rezervo in da moram hitreje začeti, če želim ostati v boju s konkurenco. A danes mi na drugi polovici tekme enostavno ni uspelo dvigniti ritma."

Odrova je začela nekaj počasneje kot v sredo in prav toliko je bila počasnejša na koncu. "Glede na včeraj, sem si želela boljšega plavanja. Danes sem začela preveč na silo, ne tako sproščeno kot v predtekmovanju. Malo me je očitno pobrala tudi trema. A vem, da iz sebe lahko iztisnem več, naredim boljši zavesljaj in obrate. Izid je seveda dober in ne bom rekla, da sem razočarana, lahko pa priznam, da sem pričakovala malo več."

V petek Slovence čakajo trije nastopi. Damir Dugonjić, Tjaša Vozel in Tara Vovk bodo dopoldan tekmovali na 100 m prsno.