© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pu
pu
06.11.2015 19:27:51

Na treh frontah

Arsen Perić

Slovenski plavalci so ta teden sklenili višinske priprave v Španiji. Konec tedna se bodo reprezentanti predstavili v Zrenjaninu, Zagrebu, Damir Dugonjić pa v Milanu.

Dugonjić je tokrat izjema, saj v Milano odhaja na pobudo svojega opremljevalca Heada, ki je sponzor mitinga v Lombardiji. Ob slovenskem šampionu in številnih italijanskih reprezentantih pa bosta tam med drugimi tudi Nemec Steffen Deibler in Ukrajinec Andrej Govorov.
Na odprtem prvenstvu Srbije v Zrenjaninu so se tekmovanja začela že v četrtek, slovenski odpravi pa se bodo pridružile reprezentantke Tjaša Oder in Gaja Natlačen iz ravenskega Fužinarja ter Špela Perše iz Gorenjske banke Radovljice.
Najštevilčnejša bo zasedba v Zagrebu, kjer bodo nastopili ostali Slovenci na čelu z izkušeno Anjo Klinar. Tam bo zanimiv predvsem nastop mladih Ravenčank Janje Jamšek in Janje Šegel, ki si v hrvaški prestolnici morda lahko priborita tudi prvi nastop za člansko reprezentanco. To decembra v Izraelu čaka evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih.
"To je prva tekma po pripravah in kot običajno tukaj ne pričakujemo vrhunskih dosežkov," pred nastopi pravi selektor Miha Potočnik, a obenem priznava, da ima vsak plavalec svoje cilje in da seveda kdo od mladih vedno lahko izstopa tudi že v tem obdobju.