© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
06.11.2015 08:50:47

Trener ACH Volleyja: Že zdaj me boli glava

www.alesfevzer.com

Po tekmi 1. kroga lige prvakov v taboru oranžnih zmajev ni bilo zaznati večjega razočaranja, misli pa morajo hitro usmeriti na novo tekmo državnega prvenstva.

Ljubljančani bodo namreč že v soboto gostovali pri Panviti Pomgrad. "Že zdaj me boli glava," je v smehu pristavil trener Bogdan Kotnik in dodal, da je to verjetno eden od redkih porazov v njegovi karieri, po katerem ni pretirano slabe volje. Razlog je bil pravi pristop njegovih varovancev, ki pa se v napadu niso mogli kosati z italijansko Modeno. "Mislim, da smo pokazali pravo kvaliteto, ki jo kažemo že na treningih. Očitno je, da je bila na prejšnji tekmi vprašljiva motivacija, in ne kakovost. Tokrat smo bili v prvem nizu Modeni enakovredni, potrebovala je celo pomoč sodnika, da ga je dobila. Tudi trener in Bruno sta pohvalila ekipo in naš sistem igre v bloku in obrambi. Zdi pa se mi, da ima v napadu večjo kakovost kot mi."

Podobno je menil tudi kapetan Andrej Flajs: "Mislim, da smo pustili kar pozitiven vtis, na žalost moraš proti Modeni igrati zelo tvegano. To se nam je v prvem nizu obrestovalo, v drugem in tretjem nizu pa se je prav zaradi tveganja prikradlo nekaj zaporednih napak, večja razlika pa je bila v tem, da je začela pritiskati s servisi, vsi njeni igralci so zelo dobri v tem elementu igre. Tu smo imeli veliko težav, kar posledično onemogoča bolj kombinatorno igro v napadu." Bloker Jan Kozamernik, na katerega so se pri Modeni najbolj pripravili in ga odrezali od igre, nam je razkril, kje vidi največje rezerve v igri: "V napadu bi lahko bili bolj prepričljivi, to lahko povem predvsem zase, prav tako bi lahko bolj pritiskali s servisom. Če bomo pri tem bolj konstantni in tudi polovili kakšno žogo več v obrambi, se nam lahko to na naslednjih tekmah obrestuje."