© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.07.2015 20:53:28

Klinarjevi še najboljši dosežek nedelje

Arsen Perić

Plavalni miting v Radovljici se je v nedeljo končal s še dvema zmagama domače plavalke Anje Klinar, ki je posebej prepričala s 4:10,62 na 400 m prosto, na 200 m delfin je nato plavala le še na zmago, svojo četrto na tekmovanju.

Prav tekma na 400 m prosto je bila najbolj zanimiva v nedeljskem delu mitinga, saj sta ob Klinarjevi nastopili še ravenski potnici za Kazan Gaja Natlačen in Tjaša Oder, v zanimivem finišu za drugo mesto pa je imela več moči mlajša Natlačnova. Klinarjeva se je bolj kot s tekmicama borila z uro, saj si je že na polovici priplavala prednost, ki ji je zagotavljala zmago.

"Že nekaj časa se vrtim okrog izida 4:10, a po napornem vikendu sem zadovoljna. Upam, da se bom v 14 dneh še malo spočila in da bom na svetovnem prvenstvu lahko naredila še korak naprej," je po tekmi na 400 m prosto povedala 27-letna Klinarjeva. "Za boljši izid na 200 m delfin mi je malo zmanjkalo energije, pa tudi sicer mi letos ne gre najboljše, a za vidnejši rezultat bi morala biti bolj spočita," je še povedala Jeseničanka, ki jo prihodnje leto čaka že četrti nastop na olimpijskih igrah.

tjasa vozel
arhiv Ekipe24

Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde je po pričakovanjih zmagala še na 100 m prsno, v ozadju pa je Estonka Marija Romanjuk v boju za drugo mesto za stotinko sekunde ugnala mlado domačo plavalko Tjašo Pintar, ki je v uvodu popoldneva zmagala na 200 m mešano. "Tukaj sem glede na treninge pričakovala še boljše izide, a sem zelo utrujena in če k temu dodam še visoke temperature, sem vseeno lahko zadovoljna," pravi Vozlova, ki ne skriva, da si na bližnjem SP v Tatarstanu želi tudi kakšen popoldanski nastop.

Med potniki za SP v Kazan se je predstavil tudi Radovljičan Robert Žbogar, ki je bil drugi na 200 m mešano, zmagal je Madžar Daniel Dudas, ki je na Gorenjskem slavil kar petkrat, razočaran pa je bil Žbogar nad izidom 2:03,44 na 200 m delfin, pa čeprav je dosežek zadostoval za zmago. "Tega nisem pričakoval. Na pripravah na Ravnah sem delal vrhunsko in upajmo le, da je to posledica težkih treningov. Zdaj se moram spočiti in pripraviti na SP," si je zaželel varovanec trenerja Mihe Potočnika.

robert zbogar mv
Marko Vavpotič

Na mitingu se je v nedeljo predstavil tudi Mariborčan Martin Bau, ki je bil zadovoljen s pokazanim na 200 mešano in 100 m prosto, predvsem izid 53,8 na 100 prosto pa mu je dal potrditev, da je primerno hiter pred potjo na zbor najboljših plavalcev sveta. "Tukaj sem dobil še nekaj zadnjih odgovorov in mislim, da lahko optimistično potujem v Rusijo," je dejal štajerski dolgoprogaš.

Dve zmagi je zabeležila udeleženka evropskih iger v Bakuju Ava Schollmayer iz ljubljanske Ribe, ki je bila najboljša na 50 in 200 m hrbtno. Ravenčan Aleksander Rupar je bil najboljši na 50 m hrbtno, plavalec Ljubljane Primož Šenica na 200 m hrbtno in Triglavanka Anamari Pavlič na 1500 m prosto.