© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
07.05.2015 21:05:22

Savšek je potrdil svoje mesto

Arsen Perič

Za slalomisti na divjih vodah je prva od treh izbirnih tekem v Tacnu, znani pa so že trije reprezentanti. Poleg Luke Božiča in Saša Taljata med dvojci, ki sta zaradi naslova svetovnih prvakov pridobila dve zmagi, kar je zadostovalo za uvrstitev v reprezentanco, je svoje mesto v ekipi na prvi tekmi potrdil še Benjamin Savšek.

Savšek je imel na podlagi naslova svetovnega podprvaka priznano eno zmago, drugo pa je dosegel na tokratni tekmi v Tacnu.

Četrtkova izbirna tekma v Tacnu je prva izmed treh izbirnih tekem za uvrstitev v reprezentanco, saj je sobotno državno prvenstvo v Solkanu, ki bi sicer moralo biti prvo izbirno tekmovanje, zaradi previsokega nivoja Soče odpadlo. Izmed dobljenih treh rezultatov bosta na koncu štela najboljša dva. Kateri bodo tisti tekmovalci, ki se mu bodo pridružili na evropskem prvenstvu ter tekmah svetovnega pokala, pa bo znano po sobotnih in nedeljskih vožnjah v okviru tekme za točke ICF.

Na tokratni tekmi je drugo mesto osvojil Anže Berčič, Jure Lenarčič je bil tretji, Blaž Cof četrti, Klemen Vidmar pa peti. Popolnoma se je odločilna vožnja ponesrečila Luki Božiču, ki je imel šele osmi čas finala. V prvi vožnji, ki ni štela za izbirno tekmo, je bil drugi, v finalni vožnji pa se mu je zapletalo že od zgornjega dela proge naprej.

Tudi v konkurenci kajakašev se obeta napet vikend s preostalima izbirnima tekmama. Na prvi je zmagal Peter Kauzer, ki je kljub dolgotrajni rehabilitaciji po poškodbi in izpadu treninga, še vedno v ospredju med slovenskimi kajakaši. Za njim se je uvrstil Vid Kuder Marušič, lanskoletni svetovni mladinski podprvak, tretji pa je bil še en hrastniški kajakaš Janoš Peterlin.

V konkurenci kajakašic ni prišlo do presenečenj. Zmagala je Urša Kragelj, pred Evo Terčelj in Ajdo Novak. Četrta je bila Alja Kozorog, peta pa Beti Medved. Med kanuistkami se je z zahtevno progo najbolje spopadla Nina Bizjak, druga je bila Alja Kozorog, tretja pa Lea Novak. Med dvojci sta tokrat nastopila le Tine Kancler in Jakob Jež, saj sta Luka Božič in Sašo Taljat v reprezentanco že uvrščena.