© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.05.2015 18:14:22

Dvojica že v sobotnem finalu

Grega Wernig

Po polovici dvodnevnih kvalifikacij v športni gimnastiki za tekmo svetovnega pokala v bolgarski Varni sta si sobotni finalni nastop zagotovila dva Slovenca. Uspešen je bil Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in Žiga Šilc na parterju, prvi je bil tretji v kvalifikacijah, drugi pa je končal na drugem mestu.

Selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič je v Varno odpeljal Saša Bertonclja in Jureta Pavlico, ki sta nastopila na konju z ročaji, Žigo Šilca in Roka Klavora, ki sta tekmovala na parterju, in povratnika po skoraj enoletni odsotnosti Mitjo Petkovška, ki bo v kvalifikacijah na bradlji nastopil v petek. Petkovšek po lanski tekmi v Anadiji zaradi poškodbe ni tekmoval, izpustil je drugi del sezone in svetovno prvenstvo v Nanningu, ni ga bilo tudi na letošnjih uvodnih treh tekmah svetovnega pokala in na evropskem prvenstvu v Montpellierju. Doma je ostal Alen Dimic.

"Alen je imel angino po vrnitvi z EP, nič ni treniral. Pred odhodom je nehal jemati zdravila in smo Varno odpovedali, ni bilo možno, da nastopi," je najprej Dimičevo stanje pokomentiral Piletič in nadaljeval z današnjimi nastopi: "V redu je bilo. Žiga je naredil zelo lepo, Sašo je naredil korektno sestavo, malo smo jo olajšali, ker ga boli roka. Rok je brez veze 'kiksnil'. Ni bilo nič takega, dovolj pa, da se je usedel in dobil za eno točko nižjo oceno. Škoda."

Kvalifikacije na konju z ročaji je dobil Francoz Cyril Tommasone (15,500), drugi je bil Azerbajdžanec Oleg Stepko (14,800), tretji pa Bertoncelj z enako oceno kot Stepko. Pavlica je končal na 18. mestu. Na parterju je bil v kvalifikacijah najboljši Čilenec Enrique Tomas Gonzalez Sepulveda (15,450), Šilc je prejel oceno 14,950. Klavora je bil 13.

Od moškega dela ekipe bo v petek nastopil še Petkovšek, ki bo poizkusil z lažjo sestavo. "Mitja bo naredil nekaj lažjega, je pa kar v redu pripravljen. Nima težav. Bomo pa jutri videli, kaj bo," je dodal Piletič.

V večernih urah bodo nastopila še dekleta, selektor Andrej Mavrič je v Bolgarijo peljal Tejo Belak, Tjašo Kysselef in Ivano Kamnikar.

Finali po orodjih bodo v soboto.