© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pu
pu
04.12.2014 08:29:54

'Dugi' z dobrim izhodiščem pred finalom

V Dohi se bo nadaljevalo svetovno prvenstvo v plavanju v 25-metrskih bazenih. Lepo priložnost za novo odličje ima tudi najboljši slovenski plavalec Damir Dugonjić, ki se v boj za odličje na 100 m prsno podaja s četrtim izidom polfinala.

V sredinem polfinalu je Dugonjić z izidom 57,09 sekunde le za tri stotinke sekunde zaostal za svojim slovenskim rekordom. Najhitrejši čas, rekord prvenstev 56,43, je postavil evropski prvak Britanec Adam Peaty, drugega Rus Kiril Prigoda (56,93), tretjega pa Japonec Jasuhiro Koseki (57,06). "Finala sem zelo vesel, vidi pa se, da smo z izjemo Peatyja vsi skupaj in ostali se bomo borili za srebro in bron. Z medaljo in uvrstitvijo nisem obremenjen, prvič v karieri pa si želim plavati pod 57 sekundami," je po nastopu ocenil 26-letni plavalec ravenskega Fužinarja.

Višje cilje ima Dugonjićev trener Matija Medvešek, ki sicer dopušča, da bodo tekmeci še hitrejši kot v polfinalu, za svojega varovanca pa trdi, da je ob tehnično boljšem nastopu zanesljivo sposoben plavati nekaj desetink sekunde hitreje.