© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
05.08.2024 08:52:25

Branilka olimpijskega naslova kmalu v boj, pred začetkom pa tudi z jasnim sporočilo najdražjim

Martin Metelko

Še malo, pa bodo na svoj račun prišli tudi navijači slovenske plezalke Janje Garnbret.

Športna plezalka Janja Garnbret že komaj čaka prve nastope v Parizu, ne obremenjuje pa se z vprašanjem, kakšno podporo bo imela s tribun. "Nič ne vem," je slovenskim novinarjem odgovorila na vprašanje, ali na svojih drugih olimpijskih igrah pričakuje kup slovenskih navijačev.

Tudi njenih staršev v Parizu ni, čeprav bi ju bila vesela. Zanju je tu preveč stresno in želita njen boj za drugo olimpijsko odličje spremljati od doma, je pojasnila. "Ne bi pa bila presenečena, če bi se kar naenkrat prikazala tukaj v Parizu," je povedala Garnbret, ki jo v torek čakajo kvalifikacije na balvanih, dva dneva pozneje pa še v težavnosti.

Kakšna pa je forma? "Na treningu nisem dala le 100 odstotkov, dala sem jih 200. Počutim se dobro pripravljeno in ne bi moglo biti boljše. Tekmovati mora le prava Janja, s pravo energijo. Seveda bom potrebovala malo sreče, zvezde mi bodo morale biti naklonjene. Tudi nazadnje mi je šlo dobro. Zdaj sem pilila podrobnosti, tiste pomanjkljivosti s svetovnega pokala v Innsbrucku in spet stopila nov korak naprej. Jaz sem svoje res opravila, seveda kolajne ni lahko ubraniti, a obžalovanja, da česa nisem naredila, pri meni ne bo."