© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
04.08.2024 14:13:28

So nam to organizatorji namerno 'zakuhali'? Zvezdnik Slovenije razkriva, kdaj bodo jutri zvonile budilke

Jan Kozamernik o Poljski in zgodnjem terminu.

Slovenski odbojkarji bodo v ponedeljek ob 9. uri igrali tekmo četrtfinala s Poljsko, kljub zgodnji uri se nam obeta pravi spektakel. "Mislim, da skušajo organizatorji urnik prilagoditi, da bo njim najbolj ugodno. Ne vem točno, zakaj so nas dali navsezgodaj zjutraj, ampak to nas to ne bo spravilo s tira. Vedeli smo, da bomo enkrat lahko igrali ob devetih zjutraj in to je bila zdaj ta četrtfinalna tekma. Na to smo se že pripravljali. Imeli smo že jutranji trening takoj na začetku, mislim, da ne bo večjih težav," je o tem, ali so Francozi Slovencem namerno dodelili ta termin, spregovoril Jan Kozamernik.

Kako bo torej videti jutro slovenske reprezentance? "Po navadi smo kakšno dve uri, uro in pol pred tekmo v dvorani. Okrog sedmih bomo torej že v dvorani. Kar pomeni, da moramo na pot odriniti okrog 6.30. Pred tem pa se moramo seveda pripraviti, zajtrkovati, tako da bomo imeli budilke nastavljene ob 5.15 do pol šestih," je razkril srednji bloker, ki v članski konkurenci seveda ni vajen jutranjih terminov: "Takih tekem smo imeli veliko, ampak v mlajših selekcijah, zdaj je telo navajeno na druge ure. Olimpijske kvalifikacije smo recimo igrali ob desetih zjutraj in nismo imeli težav, smo bili motivirani. Tudi zdaj mislim, da za četrtfinale olimpijskih iger to ne bi smela biti težava.

profimedia-0895384501



S Poljsko so se Slovenci v zadnjih petih letih srečali kar trinajstkrat, na zadnju uradni tekmi so bili s 3:0 boljši Poljaki, ki so Slovenijo ugnali na tekmi za 3. mesto svetovne lige: "Pišemo nov list. To je tekmovanje, v katerem še nismo nastopali. Za nas je to velika priložnost, za Poljake veliko breme, če se jim tu zalomi. Prav je, da so oni v vlogi favorita ne glede na to, kakšna je bil naša pozicija po rednem delu. So prva reprezentanca sveta in to so na dolgi rok dokazovali. Tega se moramo zavedati in zavedati se moramo tudi tega, da moramo igrati takšno odbojko, kot smo jo v rednem delu, ce ne celo še boljšo, če želimo tekmo dobiti. Smo samozavestni, da nam lahko to uspe. Vem, da bomo jutri ob petih zjutraj tako zmotivirani, da lahko že takrat začnemo igrati tekmo."

O morebitnih taktikah in skrivalnicah pred najpomembnejšo tekmo turnirja Kozamernik pravi: "Največ lahko skrivajo oni, ker imajo širok kader, mi prav veliko ne moremo skrivati. Toda če igramo našo igro na najvišji ravni, potem nam težko kdo parira. Oni pa lahko rotirajo dvanajst igralcev, ki so praktično lahko vsi na igrišču. Vedno lahko iščejo, kdo od igralcev ima dober dan, ki je bolj vroč. To je ena od stvari, ki je lahko pozitivna, lahko pa je negativna. Igralci imajo zaradi teh pogostih rotacij manj samozavesti na igrišču. Mi se bomo na njih dobro pripravili ne glede na to, kdo bo igral na igrišču. Odvisno je samo od tega, kako bomo mi igrali."