© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
31.07.2024 13:31:25

Nora Jorgićeva napoved pred popoldansko tekmo: "Želel sem se pritožiti, vsi vedo, da imam balkansko kri, da se rad maščujem ..."

Profimedia

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić ne bo imel veliko časa po zmagi na olimpijskem turnirju v drugem krogu. Potem ko je s 4:2 v nizih ugnal starega znanca in tekmeca z zadnjih OI Britanca Liama Pitchforda, mora zdaj v petih urah skovati maščevanje še za enega znanca iz Tokia, Tajvanca Lina Yun-Juja.

Šestindvajsetletni slovenski tekmovalec je v mešani coni pariške Arene 4 najprej ocenil dvoboj z 41. igralcem sveta. Tako kot v Tokiu ga je tudi v Parizu ugnal s 4:2.

"Mislil sem, da je že konec, da bo 3:0 in da se je Pitchford predal. Odigral je bolj aktivno od mene, čakal sem njegove napake in bil preveč pasiven. Zasluženo je dobil niz za znižanje na 1:2 v nizih. Rekel sem si, da moram pozabiti niz in priti nazaj v igro," je pristavil Hrastničan.

Pozneje se je 18. igralec sveta in 13. nosilec v Parizu zbral ter tekmo dokaj zanesljivo pripeljal do konca. "Realen cilj je vsekakor uvrstitev med 16, upal pa sem, da to ne bo uspelo Linu. Vseeno se bo ponovil četrtfinalni obračun iz Tokia. Enostavno dve isti tekmi, proti Pitchfordu prav tako 4:2 in iskreno upam, da ne bo spet 0:4 proti Linu," je ob mislih, ki so odtavale tri leta nazaj, priznal Jorgić.

Zanimivo je pospremil tudi možnost za maščevanje proti trenutno osmemu igralcu sveta: "Vsi vedo, da imam balkansko kri, da se rad maščujem igralcem, ki me premagajo. To sem že pokazal v preteklosti." Vlogo favorita vseeno predaja Linu, ki Slovencu v Tokiu ni pustil dihati v lovu na polfinale.

"Mislim, da čuti, da je favorit. Mene se pa kot nekega igralca, ki lahko premaga vsakogar, vsi bojijo. Tekme se lahko lotim motivirano, zbrano in bolj sproščeno kot ta dva obračuna. Poskušal bom pokazati pravo igro kot v Tokiu in se še enkrat uvrstiti med najboljših osem na OI. Takrat mi je to uspelo proti Harimotu v osmini finala, tisto je bil res nepozaben obračun," pravi zadnja leta najboljši slovenski namizni tenisač.

In čeprav se na nek način veseli dvoboja proti Linu, ga moti predvsem kratek čas med obema obračunoma. "Po domače povedano, sem popenil, ko sem videl razpored," je o tem dejal Jorgić, ki bi raje igral eno tekmo na dan, četudi je imel tokrat od prve tekme dva dni premora.

"Rekel sem Andreji (selektorici Ojsteršek Urh, op. STA), da bom dal pritožbo, ampak enostavno nimam česa storiti. Verjetno se me vsi bojijo, hočejo me utruditi, da čim hitreje odigram," je pristavil Hrastničan.

"Treba se je spočiti, verjetno ne bo časa, da bi šel nazaj v olimpijsko vas. Moja družina ima stanovanje tu zraven, pet minut hoje stran. Oni se bodo šli sprehajati, jaz bom pa počival in se skušal sprostiti, kot se bo le dalo," je naslednje ure do dvoboja opisal od torka 26-letni Jorgić.

Za zdaj pravi, da še ni v formi iz Tokia: "Ne, mislim, da ne. Čutil sem pritisk od prvega obračuna in nisem kazal najboljše igre. Na koncu je najbolj pomembna zmaga. Iskreno upam, da bom proti Linu pokazal pravo formo, glede na to, da v trening v dvorani žoge letijo res vrhunsko. Ko pridejo sodniki, pa je malo drugače."

V dvorani je bilo med njegovim obračunom z Britancem zelo glasno, saj je bil Šved Truls Moregardh na osrednji mizi na poti do presenečenja proti prvemu nosilcu Wangu Chuqinu. Na koncu ga je ob huronskem navdušenju v areni tudi premagal.

Jorgić bo Švedu čestital, še posebej, ker bosta prihodnjo sezono tekmovala v istem klubskem dresu pri Saarbrücknu. Je pa ob senzaciji seveda bobnenje v dvorani zelo glasno, kar igralce tudi moti.

"Težko se je osredotočiti, dvorana je glasna, vsi kričijo, tudi med točkami," je za konec sicer izjemno vzdušje v dvorani iz prve roke ob mizi opisal slovenski as.