© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(sm)
(sm)
15.10.2021 11:22:22

SP v balinanju: Pohod na zmagovalni oder

Nina Volčina
Nina Volčina
BZS

Začetek izločilnih bojev na svetovnem balinarskem prvenstvu za članice in člane v italijanskem Alassiu je pričakovano ponudil obilo drame, ki se ji niso uspeli izogniti niti v slovenskem taboru. Petek ponuja obilo priložnosti za skok na zmagovalni oder, na katerem je že hitrostna zbijalka Nina Volčina.

Že pred začetkom balinarskega mundiala v Alassiu je bilo jasno, da bo v svetovni balinarski smetani pohod do zmagovalnega odra vse prej kot lahek, a za Slovence nikakor ne pomeni misije nemogoče.

Volčina poskrbela za prvo slovensko kolajno

Po prostem četrtkovem jutru je slovenska balinarska reprezentanca zgodaj dopoldne začela prvi četrtfinalni obračun, ki se ni zaključil po željah ženske štafete Nina Volčina-Tadeja Petrič. Slovenska zasedba je po porazu v petminutnem nastopu s 36:38 morala stisniti roko sestrama Polito iz Čila, kar je pomenilo slovo od možnosti za kolajno.

Volčinova je morala boleč udarec hitro pozabiti, saj jo je že nekaj ur kasneje čakal sosedski četrtfinalni derbi proti Rii Vojković iz Hrvaške. Slovenska reprezentantka je po sanjskem začetku v vseh petih minutah v svojih rokah držala tri točke prednosti in si po zmagi s 37:33 zagotovila najmanj bronasto odličje.

Bo padla tudi francoska šampionka?

"Nisem spremljala tekmice, temveč sem se povsem osredotočila na svoj nastop. Z Rio se dobro poznava in vesela sem, da sem stopnjevala rezultate iz kvalifikacij in jo premagala. Seveda ni bilo najlažje po četrtfinalnem porazu v štafeti, v kateri sva si s Tadejo močno želeli medaljo. Dobro sem se ogrela in zbrala za pomemben nastop," je pojasnila 21-letnica, ki jo v današnjem polfinalu čaka prva zvezdnica balinarskega športa, Francozinja Barbara Barthet. "V polfinalu si seveda želim zmage. Barbara je velika šampionka, a verjamem v svoje sposobnosti."

Petkov 'cirkus' v Alassiu

V petek bo v Alassiu zelo napeto že od zgodnjih jutranjih ur, ko se bodo začeli četrtfinalni boji v igri posamezno v moški in ženski konkurenci z Juretom Kozjekom in Polono Zule. Sledili bodo četrtfinali v mešanih (Tadeja Petrič-Tadej Premru), moških (Gregor Sever-Tadej Premru) in ženskih (Polona Zule-Tadeja Petrič) dvojicah ter polfinali v ženskih tehničnih disciplinah, tako da bi se znala slovenska zbirka kolajn pošteno obogatiti.

Seveda bo treba najprej skočiti (balinati) in šele nato reči hop, a slovenski ljubitelji balinanja verjamejo, da sobotni finali ne bodo minili brez slovenske udeležbe.