© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
29.09.2017 22:05:48

Barbara Meglič v soboto v Laškem v boj za medaljo

www.alesfevzer.com

Evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za športnike invalide EPINT 2017 bo v soboto doživel prvi vrhunec, saj se bodo delile kolajne v posamični konkurenci. V boju za to ostaja tudi slovenska reprezentantka Barbara Meglič, ki je v svoji predtekmovalni skupini zasedla drugo mesto, jutri pa jo ob 9.45 čaka obračun s srbsko igralko Nado Matić.

Barbara Meglič je danes zabeležila dve zmagi s 3:0, Andreja Dolinar je najprej zmaga in nato izgubila, Ljubiša Gajić je vknjižil poraz, tako kot Primož Kancler in Andrej Žnidar. Bojan Lukežič je zmagal, Luka Trtnik pa najprej slavil, nato pa klonil.

"Pred nami je atomska sobota, polna vrhunskega namiznega tenisa. Favoriti so prišli skozi sito prvega dela. Veliko pa bo zelo motiviranih na tem EP, ker bodo skušali popraviti slabši vtis s paraolimpijskih iger," pa pred finalno soboto razmišlja britanski selektor Gorazd Vecko, ki je hkrati tudi tehnični direktor evropskega prvenstva. "Ekipe hvalijo tekmovanje. Ni pa jim jasno, kako smo uspeli v tako mali dvorani, kot so Tri lilije, organizirati tako prvenstvo. Dokazali smo, da je z znanjem in izkušnjami vse mogoče," je še dodal Vecko.