© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sk
sk
29.09.2017 20:42:18

Lahko Kamničanke splezajo tudi na Triglav?

Celjanke so pripravljene na Madžarke.
Celjanke so pripravljene na Madžarke.
psno

V soboto je na sporedu tretji krog DP v elitnih ligah.

Za naše predstavnike na evroligaških tekmovanjih je to zadnja priprava na evropske pokale, ki se začenjajo v prihodnjih dneh v Nemčiji oziroma na Češkem.

V moški A ligi čaka letos okrepljeni Konstruktor zelo naporno in težko gostovanje v Hrastniku. Tu so tekme vedno zanimive in tudi dramatične do zadnjih metov. Novogoričani, ki bodo letos prvič nastopili na mednarodni sceni, čaka na domačem terenu zanimiv obračun s sosedi iz Postojne. Za Darka Bizjaka bo to prva tekma v novem dresu proti matičnemu klubu. Za varovance trenerja Robija Blahe bo to dober test pred odhodom v Nemčijo. Štajerci z izvrstnim Kirbišem so pravi tekmec za dvig forme.

Prvaki iz Kamnika čakajo na neugodne goste iz Litije, ki se redno pokažejo pod Veliko Planino v zelo dobri luči. Za varovance trenerja Spruka je to pomembna preizkušnja za dvig samozavesti pred odhodom na njihov drugi svetovni pokal, ki je na sporedu na Češkem. Zadnje srečanje, ki pa nima mednarodnega naboja, pa bo na Jesenicah. Mlada jeseniška ekipa bo napadala prve točke proti Brestu po povratku med elito. Cerkničani se bodo na tej tekmi zanašali na izkušnje, domačini pa na mladostni polet.

V ženski A ligi pa je v ospredju sosedski derbi v Kamniku, kjer domačinke, ki so zelo uspešno startale, gostijo Triglav iz Kranja. Za Kranjčanke bo to zelo dragocen test pred odhodom v München. Obeta se nam zelo zanimiva in tudi izenačena tekma. Gostje predvsem računajo na svojo trenerko in igralko Brigito Strelec ter njeno hči Anjo, toda domačinke imajo nekoliko bolj izenačeno ekipo.

Preostale tri evropske predstavnice pa imajo glede na nasprotnika zelo dober pripravljalni test, na katerih so v vlogi velikih favoritinj. Cerkničanke, ki so sicer pred tednom dni doma doživele hladen tuš s strani Kamničank, bodo gostovale v Mariboru proti na papirju precej slabšem Miklavžu. Seveda pa bo moral Brest pokazati več, če želi mirno tekmo in priti do novega para točk.

Prvakinje, igralke Celja, gredo k novinkam v ligi, v Litijo. Celjanke, ki še vedno niso kompletne in tudi še niso ujele prave forme, so seveda favoritinje. Poleg tega trener Gobec pričakuje, da bo forma vendarle šla navzgor in bodo nekoliko lažje odšli na Češko v Blansko, kjer je na sporedu svetovni ekipni pokal.

Tudi za Ljubelj bo na domačem terenu le malo težji trening, saj gostijo Ankarančanke, ki so letos začele dosti manj prodorno kot v zadnji sezoni, ko so se vrnile med elito. Za Tržičanke bo tekma pomenila še zadnje piljenje forme pred odhodom v Nemčijo.

Zadnja tekma v tem krogu pa bo v Slovenski Bistrici, kjer domači Impol gosti mlado ekipo Proteusa iz Postojne. Gostje so letos veliko bolje začele z uvodom v prvenstvo. Glede na nastope v prvih dveh krogih imajo tokrat rahlo prednost Notranjke.

Pari 3. kroga v 1. A ligah (vse ob 17.00)
Moški
Gorica – Proteus
Enemon – Konstruktor
Ljubelj – Konjice
Calcit – Litija
Sij-Acroni – Brest
Ženske
Impol – Proteus (13.00)
Ljubelj – Adria (13.00)
Kamnik – Triglav (14.00)
Litija – Celje (15.00)
Miklavž – Brest (16.00)
Galerija
Kamničani se zavedajo, da se nahajajo pred težko nalogo.