© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
04.11.2016 21:05:23

Konstruktor po presenečenje v Kamnik

Aleš Blaž in Brigita Strelec sta optimista, Anja Forštnarič bo stiskala pesti in navijala za svojo mamo in trenerko ter za simpatijo, Srba Roberta Ernješija.
Aleš Blaž in Brigita Strelec sta optimista, Anja Forštnarič bo stiskala pesti in navijala za svojo mamo in trenerko ter za simpatijo, Srba Roberta Ernješija.
psno

Sobotni krog nam ponuja veliki derbi v Kamniku, kjer domači Calcit gosti Konstruktor iz Maribora.

Prenovljeni Konstruktor je slabo štartal v prvenstvo, toda na pokalu NBC dokazal, da je treba nanj še močno računati, še posebej, kadar sta razpoložena Timi Jurančič in Aleš Blaž. Calcit se nahaja, potem ko je doživel šok v Hrastniku, v vrhunski formi, kar je dokazal v prejšnjem krogu, ko je končno pokazal svojo pravo moč z novim ekipnim rekordom na ploščah, ki sedaj znaša 3787 podrtih kegljev. Ravno ta rekord je bil deležen mnogo komentarjev, ki so šli v tudi v smeri tega, da je bil dosežen že boljši rezultat. Zato je prav, da omenimo ta rekord Iskraemeca, ki znaša kar 3848 podrtih kergljev, vendar pa je zapisan v zgodovino.

Legendarna ekipa Kranjčanov, Iskraemeco, je takrat igrala v vrhunski zasedbi, ki je bila praktično tudi reprezentanca, saj so igrali Benedik, Stoklas, Hafnar, Pintarič, Štrukelj in Bizjak. Toda ta rekord je bil dosežen 21. septembra 2002 proti Viator-Vektorju, za katere so takrat igrali Marko Oman, Primož Gostinčar in drugi. Toda takratno kegljišče (staro) v Kranju je bilo na plastiki. Poleg tega pa so steze imele že lepe kanale, na katerih so se nekateri počutili zelo domače, nekateri pa so se na njih pošteno izgubili, pa čeprav so bili tudi velemojstri tega športa (Darko Bizjak na primer!). Danes lahko na kegljišču v Športnem Parku Kamnik pričakujemo odlično tekmo in verjetno bomo videli tudi vrhunske rezultate.

Vodilni Ljubelj bo končno imel težko preizkušnjo v Novi Gorici, kjer ga ne čaka nič kaj lahka naloga, saj so se Goričani v prejšnjem krogu zelo izkazali v Litiji. V ospredju zanimanja pa bo vsekakor tudi dvojni notranjski derbi med Proteusom in Brestom v Postojni. Ti derbiji so vedno zelo nepredvidljivi. Oboji, tako v ženski kot tudi v moški konkurenci, se seveda še predobro poznajo, zato bodo odločale malenkosti.

V moški A ligi bo zelo zanimivo tudi na tekmah v Kranju in Hrastniku. V Kranju gostuje Litija, ki je pred dvema tednoma doživela hud šok proti Gorici. V Hrastniku pa gostujejo novinci v ligi Konjice, ki so na čelu z izvrstnim Kirbišem odlično odprli prvenstvo in v prvih petih krogih izgubili le enkrat.

V ženski elitni ligi pa se nam obeta veliko bolj mirno dogajanje. Največ ognja bo verjetno v Mariboru, kjer gostujejo Tržičanke. Igralke Ljubelja so bile v prvih petih krogih zelo prepričljive, toda Miklavž je vsega spoštovanja vredna ekipa, ki je močna predvsem doma. Na preostalih treh tekmah pa so domačinke velike favoritinje. Tako Celjanke kot Kranjčanke kakor tudi Kamničanke ne bi smele imeti pretirano veliko dela proti Trebnjem, Impolu oziroma Adrii.

PARI 6. KROGA V 1. A LIGAH
MOŠKI
Triglav - Litija (14.00)
Gorica - Ljubelj (16.00)
Proteus - Brest (17.00)
Enemon - Konjice (17.00)
Calcit - Konstruktor (17.00)
ŽENSKE
Proteus - Brest (13.00)
Triglav - Impol (14.00)
Kamnik - Adria (14.00)
Celje - Trebnje (14.30)
Miklavž - Ljubelj (16.00)