© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Oste Bakal
Oste Bakal
04.11.2016 14:42:26

Kema na štajerskem, Krka na koroškem

Prvi igralec Keme Bojan Ropoša igra spremenljivo, a v Mariboru bi moral osvojiti tri točke.
Prvi igralec Keme Bojan Ropoša igra spremenljivo, a v Mariboru bi moral osvojiti tri točke.
Oste Bakal

Tudi ob začetku Martinovih prireditev in dogodkov bodo za zelene mizice stopili najboljši slovenski namiznoteniški igralci, saj je na vrsti redni krog tekmovanja v obeh prvih in obeh drugih ligah.

V ospredju bo vsekakor prva moška liga, kajti na sporedu sta dvoboja, ki bi po pričakovanju mnogih morala bila polfinalna dvoboja končnice. Vodilna na lestvici, neporažena Krka in Kema, gostujeta na Koroškem oziroma na Štajerskem. Čeprav sta gostujoči ekipi v vlogi favorita, lahko pričakujemo kar zanimiva in dramatična dvoboja. Vodilna Krka proti Fužinarju sicer igra šele v sredo, a glede na formo Uroša Slatinška in njegovih soigralcev bi Dolenjci, ki že dolgo niso izgubili tekme domačega prvenstva, morali doseči novo zanesljivo zmago. Res je, da nihče ne sme podcenjevati niti domače ekipe, zlasti Mitje Horvata, a kljub temu bi bilo vse razen zanesljive zmage Krke veliko presenečanje.

Podobno gre v Mariboru pričakovati zmago gostov iz Prekmurja, a tudi Pucončani, pri katerih prav prvi igralec Bojan Ropoša igra preveč spremenljivo, niso povsem prepričljivi. Če pa bi Ropoša tokrat osvojil vse tri točke, potem je vprašanje zmagovalca že znano, čeprav je jasno, da tudi Mariborčani ne morejo ponoviti še ene tako slabe tekme, kot je bila pred tednom dni v Izoli.

Prav Izolčani, ki so najprijetneje presenečanje dosedanjega dela prvenstva, ne bodo imeli nobenih težav na gostovanju pri močno oslabljeni ekipi Ilirije. Na ljubljanskem spopadu med Kajuh Slovanom in Olimpijo je sicer možno vse, a nekoliko bližje zmagi so gostitelji s Kodeljevega. Tekma za šesto mesto na lestvici bo v Mengšu, kjer so glede na zadnje slabe igre Avblja, Jazbiča in Orešnika v rahli prednosti igralci iz Murske Sobote, kjer odlično igra Tomaž Roudi, a tudi mladi Damjan Zelko in izkušeni Gregor Kocuvan lahko osvojita kakšno točko.

Derbi 1. ženske lige bo gotovo na obrobju Ljubljane, kjer Vesna v Zalogu gosti vodilno ekipo Arrigonija iz Izole. Čeprav se tudi Založanke prebujajom so favoritke igralke z Obale, še zlasti, če bo mladim kolegicam znova pomagala tudi izkušena Jana Ludvik. Nepremagljive aktualne državne prvakinje s Koroške tokrat gostujejo na Ptuju, a tudi tam sestri Veronik in Ptujčanka Vesna Rojko ne bodo imele nobenih težav, čeprav tudi domačinka Katja Krajnc lahko osvoji kakšno točko. Na notranjsko prekmurskem spopadu so igralke Logatca gotovo v prednosti proti ekipi Keme Puconci, čeprav Prekmurke bolje igrajo na gostovanjih kot doma. Na derbiju začelja igralke Letrike v Vrtojbi ne bi smele imeti težav proti skromnim dekletom z Jesenic.

PARI 5. KROGA V I. SNTL (VSE DANES OB 17.00)
MOŠKI
ŽNTK Maribor – Kema Puconci
Ilirija – Arrigoni Izola
Mengeš – Sobota
Kajuh Slovan – Olimpija
Fužinar Interdiskont – Krka (sreda, 9. 11. ob 18.00)
ŽENSKE
Vesna Zalog – Arrigoni Izola
Ptuj – Muta
Logatec – Kema Puconci
Letrika – Jesenice
prosta je ekipa Kajuh Slovana.
Pari 3. kroga v II. SNTL, moški
PPK Rakek – Melamin Kočevje (10.00)
Vesna Zalog – Križe (10.00)
Savinja – Logatec (10.00)
Vesna Zalog – Logatec (16.00)
Savinja – Križe (16.00)
Že odigrano
Ptuj – Muta 3:5
Prebold – Fužinar Interdiskont II 5:4
Ptuj – Fužinar Interdiskont 1:5
Prebold – Muta 2:5.
Pari 2. kroga v II. SNTL, ženske
Ljubljana – Sobota (10.00)
Preserje – Sobota (16.00)
Ljubljana – Cirkovce (16.00)
Preserje – Cirkovce 5:2
Fužinar Interdiskont prost