© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
08.12.2015 18:41:05

Kegljaški naslovi v Postojno

Najboljši v tandemu mladincev
Najboljši v tandemu mladincev
psno

Na kegljišču v Postojni je bilo na sporedu DP v tandem dvojicah za mladinke, v Medvodah pa za mladince. Oba naslova sta odšla v Postojno.

Po zelo zanimivih in izenačenih bojih smo na koncu v polfinalu videli dva notranjsko-koroška dvoboja. V prvem polfinalu sta se srečali domačinki Maruška Ogrizek in Lara Gerželj proti Rini Petričevič in Ani Oder iz Slovenj Gradca. Prvi niz je pripadel Korošicama, v drugem pa sta bili domačinki občutno boljši. V dodatnih metih sta igralki Proteusa slavili s 25:19 in se uvrstili v finale. V drugem paru sta Cerkničanki Maruša Forjanič in Tina Hren s težavo dobili prvi niz (138:137) proti Ravenčankam Juliji Vačun in Teji Abraham. Drugi niz sta igralki Bresta odigrali vrhunsko in ga dobili s kar 156:139.

V finalu sta domačinki v izvrstnem prvem nizu na koncu uspeli zmagati s 151:149, v drugem pa sta jima sosedi vrnili s 136:131. Potrebni so bili dodatni meti, v katerih se je sreča nasmehnila domačinkam, ki sta z zmago s 15:13 prišli do največjega uspeha v karieri. Tudi Cerkničanki na koncu s srebrom nista bili nezadovoljni, tako kot tudi dvojici iz Slovenj Gradca in Fužinarja, saj sta ta to po dolgoletni suši v tem športu prvi kolajni za ta konec Slovenije. 
 
PRI MLADINCIH POŽAR IN MIKLAVEC
KK Hidro Medvode so na svojem kegljišču v Medvodah organizirali DP v tandem dvojicah za mladince. Že v začetni fazi prvenstva smo videli niz zelo zanimivih in izenačenih dvobojev, v nekaterih je do odločitve prišlo šele po dodatnih metih. V polfinalu smo videli praktično le notranjske obračune, katerim sta družbo delala le fanta iz Kočevja Tibor Kmetič in Nejc Požun. Ta sta v prvem nizu polfinala postojnsko dvojico Žiga Požar in Nejc Miklavec premagala s kar 143:118, toda v drugem nizu sta se Postojnčana le zbrala in ga dobila. V dodatnih metih sta si člana Proteusa s 30:27 priigrala finale.

V drugem polfinalu sta Pivčana Denis Pašić in Jaka Gorup uspela dobiti prvi niz proti Domnu Špehu in Janu Piletiču iz Bresta. V drugem sta bila člana Bresta občutno močnejša in ga dobila s kar 154:135, toda v dodatnih metih sta popustila in Pivčana sta se veselila finala. Tam sta bila člana Požar in Miklavec na koncu prepričljivo boljša in zasluženo osvojila naslov državnih prvakov.