© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.12.2015 17:25:54

Okronali najboljše športnike vojake v letu 2015

sta

Iztok Arbajter in Mojca Flerin sta najboljša športnik oziroma športnica slovenske vojske v letu 2015, med enotami pa je slavil 132. gorski polk.

Današnje prireditve v dvorani vojašnice Edvarda Peperka v Ljubljani sta se udeležila tudi slovenska ministrica za obrambo Andreja Katič in načelnik generalštaba slovenske vojske Andrej Osterman.

V moški konkurenci je drugo mesto zasedel Peter Sajevec, tretje Jure Velepec, v ženski sta se za zmagovalko zvrstili Tina Zagorc in Marjana Trontelj, med enotami pa Generalštab in 10. pehotni polk.

PRIZNANJE TUDI ZA OKS
Na današnji slovenski prireditvi so podelili tudi plakete za dosežke na šestih svetovnih vojaških igrah v južnokorejskem Mungyeongu in letošnjih tekmovanjih pod okriljem zveze Nato, prejeli pa so jih judoistki Ana Velenšek in Nina Milošević, padalec Roman Karun, taekwondoista Nuša Rajher in Jure Pantar ter šahist Igor Mestek.

Za dolgoletno sodelovanje s slovensko vojsko je priznanje prejel Olimpijski komite Slovenije, gost današnje prireditve pa je bil tudi prvi mož slovenskega olimpijskega gibanja Bogdan Gabrovec.