© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.10.2015 08:11:15

Belakova bo imela aprila še eno možnost za OI

Grega Wernig

Slovenska ženska gimnastična reprezentanca si je na svetovnem prvenstvu v Glasgowu priborila eno mesto na predolimpijskem turnirju, ki ga bo Rio gostil aprila prihodnje leto.

Zanj je zaslužna Teja Belak, najboljša Slovenka zadnjih sezon. "Že ko sem tekmo naredila in videla, da sem zbrala 52 točk, sem vedela, da bo dovolj. Ko potrdijo, si pa še toliko bolj srečen," je bil uvodni odziv 21-letne Ljubljančanke. Da bo dovolj za predolimpijski turnir, kjer se bo skušala uvrstiti na OI, je predvidevala že po petkovi tekmi, ko je na štirih orodjih zbrala 52,489 točke.

Kljub temu je bilo v petek, ko je opravila z zadnjim orodjem, kanček nezadovoljstva. "Bila sem slabe volje, ker sem mislila, da bi brez tistih napak bilo dovolj za finale mnogoboja. Ampak se je izkazalo, da ne bi bilo dovolj. Treba je bilo zbrati eno točko več kot dve leti nazaj na SP. Tudi, če bi naredila brez napak, ne bi bilo dovolj. Vem pa, da sem zmožna zbrati 54 točk, če le naredim vaje brez padcev," je razložila Belakova.

Prvi del naloge je tako za njo. Drugi jo čaka aprila v Riu, kjer bo lovila OI. Če se bo 21-letnica uvrstila nanje, potem bo slovenska ženska gimnastika imela svojo predstavnico na OI na tretjih igrah po vrsti. Na zadnjih v Londonu 2012 je tekmovala Saša Golob, v Pekingu 2008 pa Adela Šajn.

teja belak sta
STA

"Predolimpijski turnir je aprila. Zdaj si bom vzela kakšen prost teden, ker me vse boli, da se malo pozdravim. Potem pa moram samo nadgrajevati te zdajšnje treninge in mislim, da bo vse super," se je do aprila ozrla Belakova in dodala: "Moj cilj je, da izboljšam en skok za pol točke in kaj dodam na parterju."