© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.09.2015 09:49:42

Nov mejnik za Toma Bradyja

Zvezdnik ameriškega nogometa Tom Brady je dosegel nov izjemen mejnik v svoji karieri.

Podajalec ekipe New England Patriots Tom Brady je na tekmi proti ekipi Jacksonville Jaguars prispeval novi dve podaji za zadetek. Na ta način se je pridružil še trem igralcem, ki so v zgodovini lige NFL presegli mejo 400 podaj za touchdown (TD).

Nogometaši New Englanda so odlično začeli novo sezono, saj so kar s 55:17 premagali Jacksonville, to pa je bila že njihova tretja zmaga v treh tekmah. Veliko zaslug za novo slavje branilcev naslova lige NFL je imel prav Brady, ki je v svojo statistiko dodal novih 358 yardov in dve podaji za zadetek. S tem se je vpisal v klub 400, v katerem so le še Peyton Manning, Brett Favre in Dan Marino.

"Imel sem srečo, da sem igral v odličnih ekipah in z odličnimi igralci. Zame ni pomembno, ali do točk prihajamo s podajo ali tekom, pomembno je, da jih dosegamo in zmagujemo, to je zame najboljša zabava," je ob novem mejniku dejal 38-letni Brady, ki se lahko pohvali tudi s štirimi naslovi prvaka NFL. Vse štiri je osvojil z ekipo New England, prvega leta 2001, nato 2003, 2004 in v minuli sezoni. S štirimi naslovi se kot podajalca lahko pohvalita le še Joe Montana in Terry Bradshaw.

Po lanskoletnem naslovu je bil Brady maja letos s strani vodstva lige NFL kaznovan s štirimi tekmami prepovedi igranja. Na polfinalni tekmi januarja je bilo v dvoboju z Indianapolis Colts, ki jo je New England dobil s 45:7, v žogah manj zraka, kot je dovoljeno, s tem pa je imel Brady mehkejši oprijem pri metih. Toda na začetku septembra je ameriško zvezno sodišče sodbo razveljavilo.

Na tekmi proti Jacksonvillu je bil v ospredju tudi Stephen Gostkowski, ki je bil natančen pri vseh treh strelih za dodatno točko. S 425 uspešno izvedenimi streli je postavil nov rekord lige NFL.