© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ob
ob
25.08.2015 09:37:12

Leščani najbolje vlečejo

ob

Najmočnejši slovenski fantje so se pomerili v vlečenju vrvi.

Številni močni fantje, ki so sestavljali štiri ekipe, so minulo nedeljo obiskali Gornjo Radgono, kjer so v okviru 53. mednarodnega kmetijsko – živilskega sejma Agra na Pomurskem sejmišču nastopili na tradicionalnem tekmovanju v vlečenju vrvi za najmočnejše slovenske fante. Med seboj sdo se pomerile štiri močne ekipe: Sevniški gamsi, Prekmurski štrki, Šentjurski korenjaki in Trisa Lesce. Za korekten in poštern potek tekmovanja je poskrbel sodnik Robi Fišer, projektni vodja Pomurskega sejma.

Vsaka ekipa je poleg vodje imela še šest tekmovalcev.
Zmago in naziv "Najmočnejši slovenski fantje 2015" ter finančno nagrado so si privlekli "gorenjski Krapni", in sicer fantje iz ekipe Trisa Lesce. Vodja njihove ekipe je Božo Repovž, tekmovalci pa Klemen Pribožič, Mare Ambrožič, Aleš Ponikvar, Aleš Bavdek, Jure Dular in Andrej Gorenc. Prekmurski Štrki so se vkopali na drugem mestu, na tretjem mestu pa so obstali Šentjurski korenjaki.

Praktične in finančno nagrado sta podelila predstavnika sponzorjev, Mateja Jaklič, izvršna direktorica Pomurskega sejma in Miha Stražišar, vodja marketinga Interexport.