© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
J.Z.
J.Z.
25.08.2015 09:34:44

15-letnik podlegel poškodbam

Reuters

Nobenih možnosti kljub takojšnji operaciji - 15-letni motociklistični talent je podlegel poškodbam po dirki naraščajnikov v Oscherslebnu.

Jonas H. iz Lugaua je bil velik up nemškega motociklizma, žal pa se je njegova pot končala prehitro, veliko prehitro. Po nesreči na dirki na dirkališču v Oscherslebnu, ki se je zgodila kmalu po startu - dirkač v prvi vrsti ni speljal, Jonas pa se je z vso hitrostjo zaletel vanj - so ga takoj s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, operirali, vendar je bilo z mladega Jonasa vse skupaj prepozno. Jonas je umrl na operacijski mizi.

Jonas je veljal res za velik talent, motor pa je vozil od svojega sedmega leta. Lani je prvič vozil na uradni dirki - ADAC-ov mladinski pokal in se takoj uvrstil na šesto mesto. V začetku te sezone pa se je na prvi dirki na Lausitzringu uvrstil na tretje mesto.
Organizatorji dirke v Oscherslebnu so zaradi nesreče drugo dirko odpovedali. "Organizatorji in vsi ostali izražajo sožalje družini in prijateljem nesrečnega dirkača," so zapisali pri nemškem avto-moto združenju ADAC, ki je bil organizator dirke.

Steza v Oscherslebnu je letos zahtevala že štiri smrtne žrtve. Pred Jonasom so življenje tam pustili še trije ljudje. Aprila sta se ponesrečila dva motorista na zasebni dirki, junija pa je umrl 52-letni motorist, ki je padel na dirkališču prav tako na zsebni preizkušnji.