© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
16.05.2015 20:11:17

Po prvi tekmi polfinalu bližji Hrast

sm

Po prvi četrtfinalni tekmi evropskega balinarskega pokala so uvrstitvi med najboljšo četverico bližje balinarji Hrasta, ki so na domačih igriščih z 12:10 ugnali škofjeloško Lokateks Trato.

Uvodni četrtfinalni obračun v sežanski balinarski dvorani so bolje začeli domačini, ki so po zaslugi Martina Zdauca in Anžeta Petriča prišli do točk v štafetnem zbijanju. V natančnem zbijanju sta bila spretnejša in srečnejša gostujoča balinarja Damjan Sofronievski in Tadej Premru, v igri v krog pa sta si moštvi razdelili točke, saj je bil Klemen Sosič boljši od Mihe Tomšeta, medtem ko je Dejan Koren z zmago proti Martinu Zdaucu zagotovil Škofjeločanom minimalno vodstvo pred obračunoma v hitrostnem zbijanju. V tej atraktivni disciplini so bili po pričakovanjih uspešnejši Kobjeglavci, ki so tako pred zadnjim delom tekme povedli z 8:6.

V napeti končnici so domačini uspeli zadržati minimalno prednost in se veselili zmage, tako da jim na povratni tekmi, ki bo na sporedu 30. maja v Škofji Loki za napredovanje zadošča že remi, v primeru zmage Lokateks Trate pa bi o potniku v četrtfinale odločala dodatna igra bližanja v krog in zbijanja balina.

"Tekma je bila polna preobratov, na koncu pa so se zmage veselili gostje. Odločale so malenkosti, na povratni tekmi pa se nadejamo lepšega razpleta za nas," je po tekmi povedal Škofjeločan Damjan Sofronievski, medtem ko je Hrastov balinar Anže Petrič dejal: "To je šele prvi polčas, na povratni tekmi pa nas čaka še težje delo, saj ima ekipa iz Škofje Loke v svojih vrstah kar nekaj zelo kakovostnih balinarjev."


Hrast - Lokateks Trata 12:10
Štafetno zbijanje: Zdauc, Petrič - Koren, Vujanovič 54:35
Natančno zbijanje: Kavčič - Sofronievski 16:17, Švara - Premru 17:19
Krog: Zdauc - Koren 24:27, Sosič - Tomše 26:24
Hitrostno zbijanje: Zdauc - Vujanović 40:35, Petrič - Rode 43:30
Trojka: Žerjal, Petrič, Sosič - Mlinar, Možina, Vujanovič 4:6
Dvojici: Švara, Kavčič - Premru, Progar 13:2, Zdauc, Marušič - Tomše, Sofronievski 3:7
Posamezno: Ravbar - Koren 8:7