© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sk
sk
16.05.2015 19:37:25

Kegljavke začenjajo z Bosankami

sk

Uvodni dan 6. ekipnega SP je namenjen igranju srečanj prvega kroga v ženski konkurenci. Slovenke se za uvod merijo z Bosankami

V jutranjih dveh tekmah ni bilo kakšnih večjih presenečenj. Romunke so imele na sporedu le malce težji trening pred nadaljevanjem prvenstva in z razliko kar za 327 kegljev premagale skromne Danke. Tudi Madžarke so z razliko 213 kegljev odpravile Črno goro, ki je v ženski konkurenci prvič nastopila na SP. Vso razliko in še malo več so naše vzhodne sosede napravile v treh dvobojih, v enem pa so Črnogorke osvojile zgodovinsko točko (Mirjana Ardalić 570). Presenetljivo pa se je zadnji par končal neodločeno (oba dvoboja!), ob tem da so Črnogorke osvojile še pol točke.

Mnogo bolj je bila v naslednjem sklopu dveh tekem razburljiva tekma naših sosedov, Avstrije in Italije. V prvi tretjini je dolgo presenetljivo kazalo na vodstvo Italijank z 2:0, vendar so severne sosede nekako izpraskale eno točko, vendar pa so šle v nadaljevanje tekme z zaostankom dobrih 40 kegljev. Burgerjeva (606) je nato napravila veliko razliko in v zadnjo tretjino so Avstrijke ob izidu 2:2 prišle s podobno prednostjo, kot so imele prej zaostanek. V končnici pa se je močno zapletlo, saj so Italijanke pritisnile začele zmanjševati razliko. Ob  koncu je obema Italijankama uspelo dobiti oba dvoboja, vendar pa sta razliko zmanjšali le na -31. Toda prišle so do presenetljivega remija, saj se je tekma končala 4:4, obenem pa so bile celo boljše v nizih (13:11), kar bi lahko na koncu prvega dela tudi odločalo.

V drugi tekmi so Nemke pokazale odlično predstavo(podrle so kar 3590 kegljev) in dobesedno zmlele Francozinje. Sledili sta še dve tekmi v skupini D. Čehinje so zanesljivo ugnale Estonijo, ki se je sicer pokazala sicer v zelo dobri luči, saj so predstavnice z Baltika naredile v zadnjih dveh letih kar lep napredek, vendar pa so še vedno daleč od vrha.

V naši skupini C pa so se predstavile Hrvatice, ki bi morale biti proste. Toda organizatorji so našli rezervno varianto in za sparing partnerja povabili domačo ekipo Speichersdorf. Hrvatice so sicer bile neobremenjene, vendar pa so pokazale zelo visok nivo pripravljenosti. Še posebej je ugajala Ana Bacan, ki je igrala 60 metov in podrla kar 346 kegljev. Če bi nadaljevala, bi bil v nevarnosti tudi svetovni rekord Barbare Fidel, ki znaša 672 kegljev.

Po dolgotrajnem preživetem dnevu v tukajšni športni dvorani pa je prišla na vrsto tudi tekma naše reprezentance z Bosno in Hercegovino. Trener naše reprezentance Lado Gobec se je odločil, da prvi par sestavljata Anja Kozmus in Branka Pavlović. V drugem paru bosta nastopili Barbara Fidel in Nada Savič, v tretjem pa Brigita Strelec in Eva Sajko.

Trener Gobec je pred srečanjem dejal: "Bosna ni naivna ekipa. Vse bodo morale odigrati zbrano in ne sme biti podcenjevanja, saj hitro lahko sledi kazen. Želimo si čim hitreje streti odpor nasprotnic in pripeljati tekmo v varne vode in do zmage." 

Po vsej verjetnosti, če bo rezultatsko uspešno in bo velika razlika, bosta do priložnosti prišli tudi Rada Savič in debitantka na prvenstvu Anja Ulaga.