© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
14.12.2014 21:12:35

Balinar leta 2014

db

Balinarska zveza Slovenije je na osnovi doseženih rezultatov in uvrstitev v letu 2014, razglasila balinarje leta 2014 med člani, članicami, mladinci in dečki. Balinar leta med člani je postal Anže Petrič, med članicami Denis Vidmar, med mladinci Matija Povh in med dečki Nik Švara.

Anže Petrič (Hrast) je v letu 2014 osvojil srebrno kolajno na evropskem prvenstvu v štafetnem zbijanju, v paru z Alešem Borčnikom, osvojil drugo mesto na državnem prvenstvu z ekipo Hrasta, s katero je dosegel vidne rezultate tudi na evropskem klubskem tekmovanju in bil med najboljšimi igralci reprezentance na mednarodnih tekmovanjih v letu 2014.

Anže je naslov balinarje leta osvojil drugo leto zapored, saj je bil najboljši balinar med člani tudi leta 2013.
 
Denis Vidmar (Krim) je v letu 2014 na svetovnem prvenstvu članic osvojila peto mesto v dvojicah, s soigralko Polono Zule in deveto mesto v igri posamezno. Zmagala je na državnem prvenstvu v disciplini posamezno in z ekipo Krima osvojila tudi naslov državnih prvakinj.

Vidmarjeva je naslov Balinarke leta prvič osvojila že leta 2005.
 
Matija Povh (Skala) je bil letos s soigralcem Simonom Požarjem tretji na svetovnem prvenstvu mladincev v igri dvojic. V letu 2014 je na državnih prvenstvih slavil kar štirikrat, saj je bil državni prvak v disciplinah posamezno, v igri v krog, v štafetnem zbijanju in z ekipo Skale tudi v disciplini ekipno.

Matija Povh je naslov Balinar leta med mladinci osvojil prvič, pred tem pa je bil leta 2011 Balinar leta tudi med dečki.
 
Nik Švara (Postojnska jama) je postal najboljši balinar med dečki, že tretje leto zapored.

Naslov Balinarja leta 2014 so mu prinesli štirje naslovi državnega prvaka. Zmagal je v hitrostnem zbijanju, v štafeti, v dvojicah in z ekipo Postojnske jame tudi v disciplini ekipno. Proslavil se je tudi kot član slovenske reprezentance med dečki na številnih mednarodnih tekmovanjih.
 
Priznanja Balinar leta 2014 je Anžetu Petriču, Denis Vidmar, Matiji Povhu in Niku Švari izročil predsednik Balinarske zveze Slovenije Sandi Kofol.