© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
27.11.2014 08:43:14

Avstralija žaluje za nesrečnim kriketašem

vszi

Poškodbe, ki jih je utrpel med igranjem kriketa, so bile za Phillipa Hughesa žal prehude.

Avstralija se je zavila v črnino, potem ko je iz bolnišnice St Vincent v Sydneyu prišla tragična novica o smrti šele 25-letnega igralca kriketa Phillipa Hughesa. O tem, kaj se je zgodilo pred dnevi, smo že poročali. Nesrečnika je v glavo zadela žogica, ker se je nekaj trenutkov zatem grozljivo zgrudil po tleh, je hitro postalo jasno, da gre za nekaj hujšega. Toda nihče ni mogel niti pomisliti na to, da bo za nesrečnika to celo usodno. A je žal bilo. Po dveh dneh je Hughes izgubil najtežjo bitko v življenju in Avstralija žaluje za nadarjenim športnikom, pred katerim je bila bogata kariera v kriketu.

"Phillip se od dogodka dalje niti za trenutek ni prebudil iz nezavesti. Pred smrtjo ni bil v bolečinah, odšel je mirno v družbi družine in najtesnejših prijateljev," je žalostno novico potrdil zdravnik avstralske reprezentance v kriketu Peter Brukner, kapetan Michael Clarke je v solzah dodal: "Obupani smo zaradi izgube neverjetno oboževanega in ljubljenega Phillipa. Kriket je bil njegovo življenje, toda zgodilo se je, kar se res ne bi smelo. Phillip, radi te imamo. Pogrešali te bomo."

Tragedija je enega od proizvajalcev opreme za kriket že pognala v razmišljanje o tem, kako še izboljšati čelade, ki jih nosijo igralci. Dejstvo je, da so glede na hitrosti, ki jih žogica lahko doseže (tudi čez 100 kilometrov na uro), preslabo varovani, že nekajkrat se je zgodilo, da je prišlo do poškodb. Toda še nikdar do tako drastičnih.