© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(jt)
(jt)
13.08.2024 15:00:08

Odbojkarski prvaki začeli s pripravami

psno

Aktualni državni prvaki, odbojkarji ACH Volleyja, so v ponedeljek začeli s pripravami na novo sezono. Na uvodnem sestanku in kasnejšem treningu se je zbralo osem igralcev.

Udeležili so se ga Alen Šket, Matic Videčnik, Klemen Šen in Jan Pokeršnik, ki so bili del ekipe slovenskih prvakov že v pretekli sezoni in štirje novinci v oranžnem gnezdu, Janž Kržič, Nejc Kožar, Žiga Kumer in Jaka Prevorčnik. Na začetku priprav sta manjkala slovenska reprezentanta Jani Kovačič in Sašo Štalekar, ki sta do pred kratkim zastopala barve slovenske reprezentance na olimpijskih igrah. Ljubljanskemu moštvu se bodo kasneje pridružili tudi trije mladinski reprezentanti Jošt Kržič, Luka Marovt in Nejc Najdič, ki bodo konec avgusta nastopili na evropskem prvenstvu do 20 let v Grčiji. Ekipi se bo v mesecu avgustu pridružil iranski korektor Amir Golzadeh.



Pred klubski mikrofon je ob začetku priprav stopil trener oranžnih zmajev Matjaž Hafner in povedal: "Začenjamo s pripravami na novo sezono, trenutno je na voljo osem igralcev, manjkajo slovenski olimpijski in mladinski reprezentanti ter mladinski reprezentant iz Irana. Vsi se bodo postopoma pridružili ekipi do začetka septembra. Najpomembneje je, da so fantje zdravi in motivirani. Vemo, da je vsak začetek težak, ravno zato bomo postopoma stopnjevali treninge, najprej s poudarkom na fizični pripravi in tehniki, kasneje pa na uigravanju in taktiki. Pred nami je zanimiva jesen in dolga sezona na štirih tekmovalnih frontah."



Svoje misli ob prvem srečanju z ekipo v letošnji sezoni je strnil tudi predsednik kluba Rasto Oderlap: "Veseli me, da smo se srečali z igralci, strokovnim štabom ter osebjem, ki skrbi za igralce v dvorani Tivoli. Gre za prvo letošnje srečanje, vsi igralci so zdravi in pripravljeni na borbo. V prihajajoči sezoni bomo tekmovali v štirih tekmovanjih, obeh domačih in srednjeevropskem prvenstvu ter v elitni ligi prvakov, ki je za nas najpomembnejša. V domačih in srednjeevropskem tekmovanju verjamem, da se bomo na koncu veselili naslova prvakov, medtem ko želimo v ligi prvakov pokazati, da imamo konkurenčno ekipo in se bomo prebili iz skupinskega dela tekmovanja."



Ekipa ACH Volley bo do začetka tekmovalne sezone, ki se začne 5. oktobra z derbijem proti Calcit Volleyju, odigrala vrsto pripravljalnih tekem in se udeležila turnirjev v tujini.



Galerija