© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
05.08.2024 11:29:38

Tonček Štern je po izpadu na robu solz razkril, kaj je bilo krivo za boleč poraz s Poljsko

alesfevzer.com

Na prvih treh tekmah je bil nezaustavljiv, kljub izpahnjenemu prstu je nasprotnike spravljal ob pamet, po tekmi s Poljsko pa je bil Tonček Štern na robu solz.

Verjetno se vsi spomnite prve tekme Slovenije na teh olimpijskih igrah, ko je izbrana vrsta odigrala tekmo s Kanado in se je pri rezultatu 5:2 poškodoval Tonček Štern. Vsem navijačem Slovenije je zastal dih, a visokorasli korektor se je petnajst minut kasneje že vrnil na igrišče. Na treh tekmah skupinskega dela je dosegel 77 točk in bil z naskokom najučinkovitejši odbojkar med vsemi 12 reprezentancami. 

Na tekmi s Poljsko ni imel svojega dne, oziroma so ga odlični blokerji nasprotnika uspešno zaustavili. Štern je med pogovorom s predstavniki medijev težko zadrževal solze, na koncu pa vendarle razkril razloge za ta boleč poraz. "Imeli smo veliko težave z zaključevanjem napadov, oni so se odlično branili, blokirali, naredili smo tudi nekaj lastnih napak. Za las, ampak napaka je napaka. Njim pa je šlo vse od rok, od servisa naprej, lahko jim le čestitamo," je s cmokom v grlu povedal Štern, ki je priznal, da bo poraz zelo težko preboleti. "Letošnjo sezono smo res odigrali na visoki ravni, zmagovali smo, imeli smo visoke cilje, tudi motivacija. Žal je bil danes dan, ko nam ni šlo, s tem se bo treba sprijazniti .." je povedal Štern.