© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.05.2016 21:57:53

V boju za tretje mesto bo potrebna tretja tekma

Arsen Perić

Odbojkarice Vitala so v drugi tekmi malega finala državnega prvenstva v Ljubljani premagale GEN-I Volley s 3:0 (18, 16, 18).

V malem finalu državnega prvenstva bo potrebna tretja tekma, ki bo v sredo v Novi Gorici. Ljubljančanke so po gladkem porazu namreč tekmicam vrnile z enako mero, zanesljivo zmagale, za kar se lahko zahvalijo predvsem servisu. Dosegle so kar 15 asov, boljše pa so bile tudi v drugih elementih. Novogoričanke so bile povsem razglašene, v napadu so bile le 23 odstotne, njihova najboljša napadalka Jovana Vukčević ni imela svojega dneva, na drugi strani pa je Elmina Handanović pokazala precej boljšo igro kot v Novi Gorici, enako pa velja za ljubljansko kapetanko, sicer Novogoričanko Tino Vogrić.

Ljubljančanke so bile od samega začetka gospodarice na igrišču. Gostjam so takoj dale vedeti, da se kljub že tako lepem uspehu v boju za tretje mesto ne bodo predale. Po servisih Vogričeve so povedle s 4:1, Ana Zaplotnik z blokom in Helena Mijoč z napadom pa sta prednost že povečale na pet točk (7:2). S tem pa še ni bilo konec pritiska domačih, ki so po dobrih začetnih udarcih Handanovićeve in Zaplotnikove prišle do vodstva s 14:6, prednosti pa niso zapravile, čeprav so imele nekaj težav pri izkoristku zaključnih žog. Po zaslugi servisov Polone Marušič so gostje ubranile štiri zaključne žoge, pete pa ne, saj je serverka žogo poslala izven igrišča.

Drugi niz je imel podoben razplet. Domače so hitro prišle do zanesljivega vodstva, ga večale do rezultata 23:12, zaradi nekaj napak na sprejemu so se gostje približale na 15:23, toda od preobrata so bile precej oddaljene.

Nekoliko bolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so domače sicer povedle s 4:0, a nato so Primorke vendarle sestavile blok, ki je bil v prvih dveh nizih neopazen, posledica je bila, da so povedle s 13:12, kar je bilo nasploh prvo vodstvo Goričank na tekmi. A tudi edino, saj je sledila devetih zaporednih točk domačih, za katero je zaslužna predvsem Petra Flego, ki je navdušila s servisi, med drugimi je v tej seriji dosegla tudi tri ase. Po tretjem za izid 21:13 je bil zmagovalec rešen.

Vital - GEN-I Volley s 3:0

Ljubljana: Športna dvorana Krim na Galjevici, gledalcev 50, sodnika: L. Globačnik (Topolšica), Markelj (Bled). 
Vital: Mijoč 8, Vogrič 12, Handanović 15, Čotar, Dolenc, Zaplotnik 8, Pavič, Crnjac 3, Janežič, Arnež 6, Flego 3. 
GEN-I Volley: Vukčević 9, Bavdaž, Zbičajnik 3, Aumann 5, P. Marušič 9, Đukić 3, Bavdaž 1, Kolbl 7, Pahor, Velikonja Grbac, P. Marušič, Simčič.