© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/až
STA/až
07.05.2016 20:19:23

Murray izločil Nadala, Halepova dobila turnir v Madridu (video)

vszi

V Madridu potekata turnirja serije ATP in WTA. V moški konkurenci je v polfinalu za presenečenje poskrbel Andy Murray, ki je izločil Rafaela Nadala, pri ženskah pa je končno pravo igro prikazala Simona Halep in zanesljivo osvojila turnir.

Romunka Simona Halep je zmagovalka turnirja serije WTA v Madridu. V finalu 4,8 milijonov evrov vrednega turnirja je premagala Slovakinjo Dominiko Cibulkovo s 6:2, 6:4.

Za Romunko je to šele prvi naslov v zadnjih dvanajstih mesecih, hkrati pa njena 12. lovorika v karieri. Z njo se bo na novi lestvici WTA prebila na peto mesto.

V Madridu poteka tudi turnir za moške. V prvem polfinalu je Škot Andy Murray premagal domačega zvezdnika Rafaela Nadala s 7:5, 6:4, v finalu pa ga čaka Novak Đoković. V finalu 4,7 milijonov evrov vrednega turnirja v Madridu bosta tako igrala najboljša igralca na svetu. Vodilni s svetovne računalniške lestvice Srb Novak Đoković je v polfinalu v dveh nizih izločil Japonca Keija Nishikorija. Murray je postregel z nekaj zares izjemnimi potezami, eno od teh si lahko pogledate v posnetku, s tem pa je prekinil niz 13. zaporednih zmag španskega kralja peska. 

Izida, polfinale: 
Novak Đoković (Srb/1) - Kej Nišikori (Jap) 6:3, 7:6.

Andy Murray (VB/2) - Rafael Nadal (Špa) 7:5, 6:4.

Izid, finale:
Simona Halep (Rom/6) - Dominika Cibulkova (Slk) 6:2, 6:4.