© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.02.2016 09:10:46

Slovenci v svetovni ligi najprej doma, nato v Grčiji

cev

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je dobila nasprotnike v svetovni ligi.

Evropski podprvaki in zmagovalci evropske lige bodo prvi turnir odigrali na domačih tleh, zatem pa jih čaka gostovanje v Grčiji. Zaključni turnir najboljše četverice bo v Nemčiji.

S sedeža Mednarodne odbojkarske zveze FIVB so sporočili, da bo enega od treh turnirjev skupine C, ki bodo potekali med 17. in 19. junijem, gostila Slovenija. V Ljubljani se bodo varovanci italijanskega stratega Andree Gianija, ki so si nastop v svetovni ligi zagotovili z zmago v evropski ligi, pomerili s Tunizijo, Venezuelo in Katarjem.

Že teden dni kasneje, med 24. in 26. junijem, bo v Grčiji na sporedu drugi turnir, na katerem bodo poleg domače reprezentance nastopile še izbrane vrste Slovenije, Portorika in Katarja.

Sprva je bil za gostitelja drugega turnirja sicer izbran Katar, a so se na sedežu FIVB naknadno odločili, da organizacijo turnirja dodelijo Grčiji. Posledično so se nekoliko spremenile tudi skupine, zato se bodo slovenski odbojkarji namesto z Nemčijo na drugem turnirju pomerili z Grčijo.

Zaključni turnir bo med 1. in 3. julijem v Fraport Areni v Frankfurtu, nastop na zaključnem turnirju četverice ima Nemčija kot gostiteljica že zagotovljen. V skupini C bo sicer nastopalo dvanajst reprezentanc, Španija, Nemčija, Grčija, Kazahstan, Mehika, Črna Gora, Portoriko, Katar, Slovenija, Tajvan, Tunizija in Venezuela.