© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.02.2016 08:30:54

V Mariboru najboljši taekwondoisti

Maribor bo danes in jutri gostil odprto prvenstvo Slovenije v taekwondoju.

Gre za tekmo svetovnega pokala v olimpijski disciplini taekwondoja WTF, na kateri bo nastopilo 733 tekmovalk in tekmovalcev iz 30 držav. Vstop na tekmovanje v dvorani Tabor je prost, gledalci pa bodo videli dvoboje v kadetski, mladinski in članski konkurenci.

Slovenian open mnogim služi kot uvodno zbiranje točk svetovnega pokala, ki štejejo v kvoto za nastop na naslednjih olimpijskih igrah 2020 v Tokiu. Potniki na letošnji olimpijski turnir v Rio de Janiero so že znani, med njimi žal ne bo Slovencev, se bodo pa vsi slovenski reprezentanti in reprezentantke z izjemo Nuše Rajher predstavili v Mariboru.

Slovensko člansko zasedbo bodo predstavljali Ivan Trajković, Jure Pantar, Matic Motaln, Domen Pirc, Mark Stanič, Lucijan Kobal v moški in Ana Petrušić, Dunja Lemajić, Franka Anić in Sara Pungartnik v ženski konkurenci, medtem ko bo Rajherjeva nastopila v vlogi strokovne komentatorke med televizijskim prenosom.

Eden glavnih slovenskih adutov v ringu bo znova Trajković, ki se je po nedavno spodleteli kvalifikaciji za Rio odločil, da bo prihodnja štiri leta povsem posvetil svojemu športu. V Mariboru bo prvi nosilec kategorije nad 87 kg, kot pravi sam, pa si nadvse želi zmagati.

Tekmovanje v Mariboru bo oba dni v dvorani Tabor potekalo na osmih borilnih prostorih potekalo od 9. ure naprej, finali bodo v večernih urah, članske kategorije so na sporedu danes.