© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.01.2016 18:40:37

Belgijec ne bo več vodil Nemcev

Profimedia

Belgijski strateg Vital Heynen ne bo več vodil nemške izbrane odbojkarske vrste. Kot je danes sporočila nemška odbojkarska zveza (DVV), so se odločili, da ne bodo podaljšali pogodbe, ki se bo iztekla septembra.

Pod njegovim vodstvom so Nemci nazadnje neuspešno nastopili v kvalifikacijah za OI 2016, letos pa jih čakajo, tako kot Slovenijo, tudi boji v tretji skupini svetovne lige. Heynen je pred dvema mesecema sicer sklenil klubsko pogodbo z ekipo lige prvakov iz Toursa.

Znan je tudi po nekoliko nenavadnih metodah, pred lanskim EP, na katerem je Slovenija osvojila srebrno medaljo, Nemčija pa je bila le osma, je tako svojim igralcem prepovedal uporabo sodobnih tehnoloških pripomočkov in svetovnega spleta, pa tudi sladkarije.

Predpisal pa jim je zgodnje vstajanje, meditacijo in branje knjig, vse skupaj z namenom, da bi spodbudil medsebojno povezanost. Taktika se nazadnje ni najbolje obnesla, saj je Nemčija ostala ne le brez medalje na EP, pač pa tudi brez neposredne uvrstitve na naslednje takšno tekmovanje.

Za zdaj kaže, da bo do septembra še ostal na selektorskem stolčku, s čimer bi Nemčijo še vodil tudi na tekmi svetovne lige s Slovenijo konec junija. A nepredvidljivi Belgijec - ob novici o nenadaljevanju sodelovanja je čivknil, da je "vsega lepega pač enkrat konec", je dejal, da bo morda odšel že prej: "Nobenih težav nimam s tem, če bodo v zvezi že prej našli mojega naslednika."