© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.01.2016 17:26:25

Murray: Za mano je nekaj težkih in stresnih dni

Profimedia

Za najboljšega britanskega teniškega igralca Andyja Murrayja so bili zadnji dnevi precej stresni. Ne zaradi nastopov na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije, pač pa zaradi zdravstvenih težav njegovega tasta, ki so mu morali prepeljati v bolnišnico. A na igrišču je Murray ostal trden in se uvrstil v četrtfinale.

Murray, ki ima v Melbournu status drugega nosilca, je premagal domačega aduta Bernarda Tomica s 6:4, 6:4, 7:6 (4). Zmaga je bila za Škota še pomembnejša, ker jo je dosegel po stresnem koncu tedna: njegov tast, 58-letni teniški trener Nigel Sears, je namreč med turnirjem potreboval zdravniško pomoč, potem ko se je zgrudil na tribunah. Po pregledu v bolnišnici zdaj čaka na polet v domovino.

Za nameček pa je Murray tudi v pričakovanju naraščaja, saj z ženo Kim, ki je v visoki nosečnosti ostala doma, v začetku februarja pričakujeta prvega otroka.

Murray je zasebne skrbi odmislil in v dveh urah in pol pokazal Avstralcem, da želi ohraniti svoj brezhiben karierni dosežek proti igralcem s pete celine: uspeh proti Tomicu je bil že njegov 17. zaporedni proti avstralskim igralcem. "Bilo je tesno, oba sva imela priložnosti za zmago. Na srečo sem bil v končnicah dovolj zbran," je dejal Murray in dodal: "Za mano je nekaj težkih in stresnih dni, tako da sem res vesel, da sem preživel današnji dan."