© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.12.2015 16:46:54

ACH Volley želi drago prodati kožo

ACH Volley bo četrto tekmo lige prvakov igral na Poljskem.

V četrtek se bo še drugič v 14 dneh pomeril z ekipo Lotos Trefl Gdansk, ki je prvo tekmo v Stožicah gladko dobila. Ljubljančani, ki so praktično po polovici tekmovanja že zapravili možnosti za evropsko pomlad, v tem pogledu jih reši le čudež, si ne delajo utvar, da bi lahko presenetili. Slovenski prvaki v treh tekmah niso osvojili niza, a kot pravi kapetan Andrej Flajs, so nekaj takega tudi pričakovali.

"Trenutno plačujemo dolgove prejšnjih sezon. Vedeli smo, da nimamo ekipe, da bi lahko premagala Modeno ali Gdansk, naša realnost je bila boj z Vojvodino za tretje mesto. To pa ne pomeni, da bomo v Gdansku že pred tekmo izobesili belo zastavo, jasno je, da bomo poskušali čim dražje prodati svojo kožo," meni kapetan ljubljanske ekipe.

GOSTITELJI V DOBRI FORMI
Gdansk je med obračunoma s Slovenci v prvenstvu odigral dve prvenstveni tekmi in obe dobil, tako da je še naprej pri enem porazu. Da pa na Poljskem ni višje od četrtega mesta, so krive predvsem njihove zmage s 3:2. S takim izidom je pred desetimi dnevi premagal Politechnico iz Varšave, v zadnjem krogu pa je bil s 3:1 boljši od Czarni Radoma.

Na obeh tekmah je bil najučinkovitejši Murphy Troy, ki v Ljubljani sploh ni dobil priložnosti za igro, kar je le dokaz, da imajo poljski pokalni zmagovalci tudi zelo široko klop.