© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.07.2015 14:37:40

Na Kongresnem trgu znova odbojkarski spektakel

Ljubljana bo vnovič deležna čisto pravega odbojkarskega spektakla.

Kongresni trg v Ljubljani bo med 30. julijem in 1. avgustom prizorišče drugega turnirja Beach Volley Ljubljana Challenge v odbojki na mivki. Na lanskem turnirju sta smetano pobrala Slovenca Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak, v ženski konkurenci pa se je zmage veselila hrvaško-ameriška naveza Dalida Vernier-Kelly Claes.

Ljubitelji odbojke na mivki so na lanskem mednarodnem tekmovanju dodobra prišli na svoj račun, saj je dvodnevni poletni dogodek postregel z vrhunskim tekmovalnim delom ekip iz Slovenije, Avstralije, Argentine, Brazilije, ZDA, Nemčije, Avstrije, Estonije in Hrvaške.

Skupaj s spremljevalnim delom je izvajalec poskrbel za enega najatraktivnejših dogodkov pri nas. Da si prireditev odločno utira pot na zemljevid svetovnih serij turnirjev, gre zasluga predvsem nosilcu projekta, Odbojkarski zvezi Slovenije in partnerju agenciji Extrem, ki sta dokazala, da se lahko Slovenija s svojim glavnim mestom v zelo kratkem času umesti na zemljevid svetovne scene odbojke na mivki.

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB), ki je letos med osrednje destinacije turnirjev serije major umestila tudi hrvaški Poreč, bi v prihodnjih letih lahko tudi Ljubljano prepoznala kot turistično in športno zanimivo evropsko mesto za tekmovalce in ljubitelje te olimpijske discipline.

Prireditelji - tako kot lani - pričakuje polne tribune gledalcev, prav tako kakovostne tekmovalne zasedbe. Odbojkarski spektakel na Kongresnem trgu bo letos potekal med 30. julijem in 1. avgustom, kljub temu, da je tekmovalni del namenjen najboljšim ekipam pa bo športno dogajanje vseskozi spremljala glasba, vrhunska animacija in nočna zabava pod zvezdami.