© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
29.05.2015 08:44:10

Slovenija - Francija: Še nikoli bolje

CEV

Z zgornjim naslovom ne mislimo le izhodišča ženske izbrane vrste za prvi in zgodovinski nastop na evropskem prvenstvu, temveč tudi vzdušja v izbrani vrsti, ki po besedah glavnih akterk še nikoli ni bilo boljše.

Prav slednje predvsem v ženskem kolektivu velikokrat že pomeni ogromen korak k uspehu. Če dekleta uživajo v druženju in če so tudi izven igrišča prijateljice, potem ni vrag, da ne bi stekla tudi dobra igra. Slovenska ženska izbrana vrsta ima že vrsto let nadarjene posameznice, ki se uveljavljajo v Italiji, Franciji, na Poljskem in tudi v domači ligi, a reprezentančnega uspeha ni bilo od nikoder, še vedno čakajo na prvo uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Vse to se lahko spremeni že danes. Tako blizu ženska izbrana vrsta ni bila še nikoli. Varovanke Bruna Najdiča potrebujejo kakršnokoli zmago, zadostoval bi jim tudi poraz z 2:3, če pa bi bile Francozinje boljše s 3:0 in 3:1, pa bi o potniku na Nizozemsko odločal zlati niz. "Odkar smo se zbrale na pripravah, vemo, kaj je naš cilj. Ne glede na to, kako lahki ali težki so treningi, smo stoodstotno osredotočene. Motivacija je na najvišji ravni, energija v ekipi ni bila nikoli boljša," je pred današnjim obračunom, ki se bo začel ob 17. uri v Mariboru, optimistična Živa Recek, ki je bila na prvi tekmi Najdičev as iz rokava. Postavil jo je namreč na mesto korektorice.

Če je bilo pred prvo tekmo v Niortu nekaj negotovosti glede svoje in igre nasprotnic, lahko slovenske odbojkarice svoje strahove potisnejo na stran, na gostovanju so že enkrat dokazale, da so iz pravega testa in da jim ne pride do živega niti francosko skrivanje.

"Zdaj vemo, da proti Francozinjam lahko igramo, zmaga nam je dala krila, dodatno motivacijo za delo. Kljub temu se vsi zavedamo, da ima Francija kakovostno ekipo, da kvalifikacij še ni konec in da moramo petkovo tekmo odigrati tako, kot da tekme v Niortu ni bilo, kot da je rezultat 0:0. To bo povsem nova tekma, na kateri želimo zmagati," razmišlja Najdič in opozarja na nekatere igralke v francoskih vrstah, ki so sposobne na tekmi doseči tudi 25, 30 točk.

"Morali bomo biti zelo pazljivi, da se to ne zgodi. Še bolj bomo morali pritiskati s servisom ter v bloku in v obrambi odigrati na podobni ravni kot v Franciji," še dodaja. Na evropsko prvenstvo so se iz dodatnih kvalifikacij že uvrstile Belorusinje, v tretjem paru pa je pred povratno tekmo v boljšem položaju Azerbajdžan, ki se meri s Slovaško.