© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
25.12.2014 23:04:27

Veliki preobrat v Rusiji, Anderson se vrača

V vrstah najbogatejše odbojkarske ekipe na svetu v letošnji sezoni res ni dolgčas.

V upanju, da bi se letos vendarle okitili z lovoriko najboljšega v ligi prvakov, so pri ruski ekipi Zenit Kazan očitno pripravljeni storiti vse, kar je v njihovi moči. Ne le, da se bodo najverjetneje prijavili za organizacijo zaključnega turnirja, temveč je izjemno pestro dogajanje tudi v smislu igralskega kadra. 
Pred tedni je namreč odmevala odločitev ameriškega sprejemalca Matta Andersona, da zapusti klub in se za nekaj časa odpočije od odbojke, saj naj bi bil depresiven. Pred dnevi je Kazan v svoje lovke skoraj ujel iranskega organizatorja igre Saeid Marouf, ki naj bi mu na sezono ponujali slabih milijon evrov, a se je odlični Iranec vendarle odločil, da mu ruski denar (zaenkrat) ne diši. 

Se je pa zato ameriški zvezdnik odločil, da se vrne v Kazan in ekipi pomaga do uresničitve sanj in do osvojitve lovorike v najelitnejšem klubskem tekmovanju. "Vrnil sem se. Po počitku in času, preživetem z družino, sem se odločil, da naredim najboljšo stvar zame kot osebo in odbojkarja, da se vrnem v Zenit, kjer bom 5. januarja začel priprave na nadaljevanje sezone," je sporočil Anderson, ki je poleti z ameriško reprezentanco osvojil naslov v svetovni ligi.