© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
04.12.2014 08:39:06

ACH Volley z adutom iz rokava in cigaretnim dimom

Oranžne zmaje danes ob 18. uri čaka dvoboj tretjega kroga najelitnejšega klubskega tekmovanja, gostuje pri Budvanski Rivijeri, ki je vse prej kot naivna ekipa.

Toda tudi oranžni zmaji, ki so kljub drugačnim napovedim na jug odpotovali s poljskim organizatorjem igre Michalom Kozlowskim, imajo svoje načrte. Za zdaj so sicer uspešnejši varovanci trenerja Slobodana Boškana, ki v svoji zbirki že imajo dve točki, doma so s 3:2 premagali Recycling Volleys Berlin, medtem ko so slovenski prvaki izgubili tako v Berlinu kot doma s poljsko ekipo Asseco Resovia Rzeszow. ACH Volley je v Budvi igral že nekajkrat, tako da je dobro seznanjen z razmerami, ki vladajo v Mediteranski dvorani, v kateri ima domača ekipa veliko prednost, saj je navajena na neprimerno temperaturo in slab zrak (gledalci v dvorani tudi kadijo). »Domači igralci vedo, kako je v dvorani, na to pa bomo opozorili tudi tujce. Vsekakor so razmere neka prednost za domače, toda na rezultat vendarle ne bi smele vplivati. Lahko rečem, da gremo v Črno goro po prve točke, zavedam pa se, da nas čaka težka tekma,« je optimistično razpoložen trener slovenskih prvakov Tomi Šmuc, ki se je dotaknil tudi vprašanja najnovejše okrepitve»To, da smo pripeljali novega organizatorja, ne pomeni, da nismo zadovoljni z Matijo Jerebom. Ugotovili smo, da je za samo enega vrhunskega podajalca preveč tekem, tako da potrebuje pomoč. Tudi v Budvi bo Jereb dobil prednost, od poteka tekme pa bo odvisno, ali bom v igro poslal tudi Kozlowskega. Drugače pa so vsi igralci zdravi, pripravljeni na boj, izboljšuje se tudi stanje z Janom Klobučarjem, računam, da ga bom lahko po novem letu že koristil,« je s stanjem v ekipi zadovoljen Šmuc, ki priznava, da je ekipa dobila apel od vodstva kluba, da mora igrati boljše, hrabreje in bolj zavzeto kot do zdaj. Pa čeprav na domačih igriščih še nima poraza, prav tako pa si od prvih dveh krogov v ligi prvakov ni obetala več. To samo dokazuje, da so apetiti in pritisk veliko večji, kot so to trdili na začetku sezone.

ACH Volley in Budvanska Rivijera sta bila v isti skupini lige prvakov že dvakrat. Tako sta odigrala štiri medsebojne dvoboje, trikrat so slavili Ljubljančani, samo enkrat igralci iz Budve, še takrat s 3:2. Toda Črnogorci še nikoli niso imeli tako dobre ekipe, kot jo imajo trenutno. Ton igri dajejo tujci, od brazilskega organizatorja igre Murila Radkeja do Američana kubanskega rodu Yosleyderja Cale in kubanskega sprejemalca Armanda Dangerja. »Zdaj pa so še močnejši, saj se jim je pridružil še nekdanji srbski reprezentant Novica Bjelica,« je v zvezi z ekipo tekmecev dejal Šmuc. Tudi druga tekma skupine C med Asseco Resovio in Berlinom bo na sporedu danes ob 18.00.