© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
18.08.2014 16:36:17

Poljski selektor: Ostali so bili boljši

Arsen Perić

Ne le poljsko, temveč svetovno odbojkarsko javnost je včeraj pretresla novica, da bo moral Bartosz Kurek izpustiti domače svetovno prvenstvo.

Točno opoldne je na dan prišel spisek štirinajstih odbojkarjev, ki bodo Poljsko čez dvanajst dni zastopali na težko pričakovanem, in, v to smo prepričani, spektakularnem svetovnem prvenstvu. Na njem pa na presenečenje vseh ni bilo enega najboljših poljskih odbojkarjev. 

Gostiteljica tokratnega SP te dni gosti pripravljalni turnir Huberta Wagnerja, bolj kot včerajšnja zmaga nad Kitajci pa je vse skupaj zanimala odločitev, ki jo je sprejel francoski strateg na klopi Poljakov Stephane Antiga. Ne, ni se naredil Francoza, temveč je dal vedeti, da Kurek v tem trenutku preprosto ni bil dovolj dobro pripravljen, oziroma bolje rečeno: "Ostali štirje odbojkarji na njegovem položaju so bili boljši. Kurek še vedno čuti bolečine v hrbtu, zato takšna obločitev," je pojasnil Antiga. Nekateri se nad njegovo potezo zgražajo, češ, kako si drzne Kureka prikrajšati za domače svetovno prvenstvo, spet drugi verjamejo v njegovo odločitev.