© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/pu
STA/pu
18.08.2014 08:18:32

Za uvod trije slovenski nastopi

Facebook

Danes se v Berlinu začenja bazenski del tekmovanja na evropskem prvenstvu v plavanju.

Nastopili bodo trije Slovenci, Robert Žbogar na 50 metrov delfin, Martin Bau na 400 metrov prosto in Damir Dugonjić na 100 metrov hrbtno.

Ravenčan v letošnjem letu še ni pokazal vsega, kar zna, a zanj je značilno, da je najmočnejši prav na vrhuncu sezone.

Med prijavljenimi tekmovalci ima tretji izid, ki ga je dosegel na lanskem svetovnem prvenstvu v Barceloni. Sam pa verjame, da to znamko lahko tudi preseže. Vlogo glavnih favoritov prepušča prvouvrščenima Britancema z letošnje evropske lestvice in zmagovalcema nedavnih iger Commonwealtha Adamu Peatyju in Rossu Murdochu.

Dugonjić je izpostavil, da se bo hud boj bil že za uvrstitev v finale, saj so zelo močni tudi Madžar Daniel Gyurta, Italijan Mattia Pesce, Nemca Hendrik Feldwehr in Marco Koch, Litovec Giedrius Titenis, Rus Andrej Nikolajev in še kdo bi se lahko našel.

Medtem ko si za začetek želi le sproščenega uvoda v tekmovanje, je njegova glavna disciplina 50 metrov prosto na sporedu v petek in soboto. Takrat bo tudi branil naslov evropskega prvaka, ki ga je osvojil pred dvema letoma v Debrecenu.

Bau bo v nastopil v prvi od treh disciplin, največ pričakuje na 800 metrov prosto, Žbogarja pa čaka ogrevanje na 50 m delfin, njegova paradna disciplina je štirikrat daljša.

Najmlajša v reprezentanci in državna rekorderka na 50 metrov prsno, Ava Schollmayer, bo za danes predviden nastop na 200 metrov hrbtno izpustila.