© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
18.07.2014 09:37:57

Dan odločitev v Firencah

Tretji in zadnji dan skupinskega dela zaključnega turnirja v Firencah nam bo dan odgovor na to, katere tri ekipe se bodo priključile Braziliji, ki je kot edina že uvrščena v polfinale.

Brazilci se bodo danes pomerili z Iranom, ki je bil proti Rusiji blizu presenečenja, v petem nizu pa so jim povsem pošle moči. Branilci naslova so že odigrali obe tekmi in imajo dve točki, zdaj pa čakajo na razplet zadnje tekme. Stvari namreč niso več v njihovih rokah, kar jh nekoliko skrbi. "Mislim, da Brazilci niso pokazali ničesar posebnega, toda to ni izgovor za našo igro. Vsi smo vajeni zmag, zato moramo sprejeti kritike. Mislim, da bi lahko Brazilija in Iran igrala, da bi nas izločila. Konec koncev nihče ne želi videti Rusije v polfinalu," je povedal Aleksej Spiridonov. Branilci naslova bodo v polfinale napredovali le, če Brazilija premaga Iran. 

V skupini H bo danes na sporedu dvoboj med Italijo in Avstralijo, ki nujno potrebuje zmago, če želi ostati v igri za polfinale. V tem primeru bi imele vse tri ekipe v skupini po eno zmago in tri točke. A verjetno si Italijani ne želijo takšnega scenarija, nenzadnjo gre za izjemno vročo in kvalitetno ekipo, ki je med vsemi šestimi ekipami doslej pokazala največ. 
Današnji spored
17.30: Brazilija - Iran
20.30: Italija - Avstralija
Lestvici
Skupina H
1. Italija 3 točke (1 tekma), 2. ZDA 3 (2 tekmi), 3. Avstralija 0 (1 tekma)
Skupina I
1. Brazilija 3 točke (1 tekma), 2. Rusija 2 (2 tekmi), 3. Iran 1 (1 tekma)