© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.09.2024 09:51:19

Rogličev šok: Ni mi več treba trpeti in biti del kolesarskega sveta, sem razmišljal - sem samo človek

Profimedia

Primož Roglič se je izpovedal v intervjuju za Nedelo.

V obsežnem pogovoru za nedeljsko izdajo osrednjega slovenskega časnika je slovenski kolesarski zvezdnik spregovoril o marsičem zanimivem, naravnost šokiral pa je z razkritjem, kaj se je dogajalo, ko je poleti moral odstopiti zaradi poškodbe na Touru. Po hudem, izjemno nesrečnem padcu v 12. etapi je staknil hudo poškodbo, po njej pa se očitno celo spogledoval s koncem kariere - preden se je odločil drugače, se vrnil še močnejši in četrtič v karieri osvojil špansko Vuelto. 

"Navsezadnje sem samo človek," je skrajno iskreno priznal. "In ko se mi je ponovno zgodilo, kar se mi je, so šle moje misli v smeri, kaj mi je tega treba, ni mi več treba biti del kolesarskega sveta in trpeti vsega tega," v pogovoru za Nedelo izjemni slovenski šampion ne bi mogel biti bolj odkrit, ne bi mogel biti bolj neposreden. "Tudi jaz sem šele čez nekaj dni izvedel, za kakšno poškodbo gre, da je vendarle nekaj zlomljenega. Takrat sem moral poskrbeti za svoje zdravje, moral sem priti v stanje, v katerem sem se počutil dokaj normalno," je povedal. 

Nato pa je sledila odločitev, ki smo jo seveda vsi tako zelo veseli. "Sledil je pogled naprej in ugotovitev, da mi novih izzivov nikoli ne zmanjka. Bolečino seveda čutim, ni mi prijetno. Po drugi strani pa so mi vsi ti neprijetni dogodki v karieri, za katere sem želel, da se mi ne bi zgodili, prinesli tudi veliko pozitivnih stvari. Podpora družine in drugih bližnjih, ki jo čutim ob pobiranju po padcih, je izjemna," poudarja vlogo žene Lore in otrok, je pa za Nedelo poudaril tudi, kako ga vse skupaj žene naprej. 

"Kljub tej podpori ni enostavno vrteti pedalov z bolečinami, vendar mi ravno ta podpora  zelo olajša odločitve, kako naprej. Tako je bila tudi odločitev, da se po ponovnem padcu na Touru spet lotim Vuelte, na koncu vendarle dokaj lahka," je razkril šampion, ki je v zadnjih dneh že potrdil, da bo čez slaba dva tedna tudi nastopil na svetovnem prvenstvu kot del sanjske slovenske ekipe, v kateri bo med drugim tudi zmagovalec letošnjega Toura Tadej Pogačar.