© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.09.2024 21:39:04

Uau! Doktor Pogačar tako, kot zna le on: Kar je naredil na poti do velike zmage, je osupnilo vse

Profimedia

Tadej Pogačar je v velikem slogu zmagal na dirki za Veliko nagrado Montreala.

Potem ko se je na prvi kanadski dirki nekoliko uštel pri taktiki in to tudi glasno priznal - v nedeljo popoldne (po kanadskem času) na ulicah Montreala in okoli tega veličastnega mesta ni ničesar prepuščal naključju. Najprej je potrpežljivo polovil vse pobege - pri zadnjem je bil v glavni vlogi še en slovenski kolesar Matej Mohorič, nato pa je Pogačar preprosto vključil tisto prestavo, ki je trenutno v svetu kolesarstva nima nihče in ki ji tudi nihče ne more slediti. 

In to kako! Vsi so pričakovali - kot so priznali tudi strokovni komentatorji slovitega Eurosporta -, da bo Slovenec napadel na najdaljšem vzponu v zadnjem krogu. Toda, ne, Pogi ne bi bil Pogi, če stvari ne bi naredil po svoje. Napadel je v predzadnjem krogu in se dobrih 23 kilometrov pred ciljem preprosto odpeljal. "Na tej dirki to ne bi smelo biti mogoče, a je vseeno naredil točno to," so bili ekstatični na Eurosportu, Pogačar pa je preprosto odšel v svojem ritmu, si privozil prednost in jo držal. In povečeval. 

Do nove veličastne zmage. Konkufenca je pravzaprav hitro obupala, kot da ne bi vedela, kaj storiti. In kot da bi vedela, da ne more storiti ničesar. Ukvarjali so se s preostalimi mesti, Tadej pa se je pripeljal do cilja in slavja - ter do najboljše mogoče napovedi tistega, kar nas skupaj z njim čaka ob koncu meseca. Namreč svetovnega prvenstva in lova na zlato kolajno s sanjsko slovensko zasedbo, v kateri bo seveda tudi Primož Roglič.