© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
12.09.2024 11:11:00

Po zmagi na Touru je bilo res hudo, tistim, ki so ga silili na OI, pa sporoča: Nič ni ...

Profimedia

Tadej Pogačar je pred petkovim nastopom v Kanadi spregovoril tudi za medije.

Tadej Pogačar bo spet v akciji. Prvič po 21. juliju, ko je na zadnji etapi Dirke po Franciji potrdil skupno zmago, bo spet nastopil na kolesarski dirki, prva preizkušnja ga čaka 13. septembra v kanadskem Quebecu, dva dni pozneje še v Montrealu.

V Kanadi je pred petkovo preizkušnjo spregovoril o številnih temah, ni manjkalo vprašanj o olimpijskih igrah, ki jih je izpustil zaradi utrujenosti in dejstva, da so v slovenski kolesarski reprezentanci 'pozabili' na njegovo Urško Žigart.

"Ni mi bilo všeč, da so ljudje pritiskali name in mi govorili, da bi moral iti na olimpijske igre, kjer bi zlahka prišel do medalje. Nič ni lahko v kolesarstvu, še posebej ne na olimpijskih igrah in na takšni progi," je odgovoril Pogačar in pojasnil, da je bil po Dirki po Franciji resnično utrujen.

"Mislim, da sem se pravilno odločil, saj sem bil dan po Touru popolnoma uničen. Noge so bile utrujene, ampak za menoj je bila zelo naporna sezona. Ko sem končal s Tourom, sem se kar izklopil, telo je nehalo funkcionirati, prva dva tedna sem se počutil res slabo," je še povedal Pogačar in dodal, da je zdaj vse v najlepšem redu in da je pripravljen na prvi kanadski izziv.