© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
12.09.2024 08:34:44

Pravi 'norec': Pogačar zaradi težav obtičal v Parizu, kar je želel narediti, pa je osupnilo vse

Profimedia

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo zadnji del sezone začel na dveh enodnevnih klasikah v Kanadi.

Skupaj s še štirimi rojaki se bo v petek najprej spopadel z veliko nagrado Quebeca, dva dni kasneje pa še z VN Montreala, na kateri je pred dvema letoma zmagal. Dva Slovenca bosta kolesarila tudi za zasedbo Bahrain-Victorious, in sicer Matej Mohorič in Matevž Govekar. Predvsem slednji v Kanado prihaja s popotnico etapne zmage zadnji dan dirke po Veliki Britaniji. Za Visma-Lease a Bike bo v Kanadi dirkal Jan Tratnik, zmagovalec letošnje enodnevne dirke Omloop het Nieuwsblad.

Na poti v Kanado so Tadej Pogačar in njegova ekipa naleteli na nekaj težav z elektronsko avtorizacijo potovanja, brez katere ni mogel vstopiti v Kanado in je moral nekaj ur čakati na pariškem letališču. "Predlagal sem, da gremo v tem času v Disneyland. Mislim sem, da bo to izjemno zabavno. A Luke Maguire (tiskovni predstavnik ekipe UAE Emirates, op. p.) ni bil preveč navdušen nad načrtom, da bi se z vlakom peljali v Disneyland in nekaj ur preživeli v zabaviščem parku," je z nasmehom priznal Pogačar, ki si je želel nekaj sprostitve. Na srečo je že čez nekaj ur tudi sam poletel proti Kanadi, a brez prtljage, ki ga bo dohitela nekoliko kasneje. Kot je Pogačar priznal, je pravi profesionalec in ima najnujnejše stvari, brez katerih kot kolesar ne more biti, kot na primer kolesarske čevlje, vedno pri sebi.