© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ma
ma
04.09.2024 11:07:45

Odličen hribolazec zapušča Rogličevo ekipo

Profimedia

Ekipe svetovne serije nadaljujejo s kadrovanjem za prihodnjo sezono.

Kolumbijski hribolazec Sergio Higuita, sicer moštveni kolega Primoža Rogliča v ekipi Red Bull BORA hansgrohe, bo od prihodnje sezone nosil dres Astane.

Higuita je pred leti veljal za enega (naj)večjih upov kolumbijskega kolesarstva. Najboljše rezultate je danes 27-letni Kolumbijec beležil leta 2022, ko je med drugim dobil Dirko po Kataloniji in bil drugi na Dirki po Švici. A namesto novega koraka naprej, se je krivulja v nadaljevanju počasi zasukala navzdol. Zadnjo zmago je zabeležil lani, ko je dobil eno izmed etap na Dirki po Baskiji, letos pa kakšnega vidnejšega dosežka, če odmislimo drugo mesto na kolumbijskem DP in tretje na Dirki po Češki, (še) ni zabeležil. Da v nemški ekipi nanj ne računajo več, je bilo razvidno že po tem, da letos ni nastopil na nobeni izmed tritedenskih dirk. Zdaj bo poskušal kariero obuditi v dresu Astane, ki se s prihodom kitajskih investitorjev (XDS Carbon-Tech) želi približati najboljšim ekipam. Pri kratkoročni cilj bo sicer obstanek med world tour ekipami. "Ekipa se spreminja v nov vznemirljiv projekt. Mislim, da je to najboljši kraj, kjer lahko še naprej rastem kot profesionalni kolesar. Postavili smo si cilje za naslednji dve leti in naši viziji sta usklajeni," pravi Higuita.

Svoje vrste bo pozimi dodobra prevetrila tudi Red Bull BORA hansgrohe. Poleg Higuite bodo nemško ekipo med drugim zapustili tudi Bob Jungels (Ineos), Maximilian Schachman (Soudal Quick-Step), Emanuel Buchmann (Cofidis), Lennard Kämna (Lidl Trek), Marco Haller (Tudor), Patrick Gamper (Jayco AlUla)... V rubriki prihodi sta za zdaj najbolj zveneči imeni Novozelandca Laurence Pithie in Finn Fisher-Black, a Ralph Denk in druščina zagotovo še niso končali s kadrovanjem. Govorice, da bi se rdečim bikom lahko pridružil Remco Evenepoel, vseskozi krožijo nekje pod površjem. Roglič ima pogodbo z ekipo do konca prihodnjega leta.