© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
04.09.2024 09:26:04

Brez usmiljenja: Vodilnega O'Connorja kaznovali zaradi dogodka po koncu torkove etape

Profimedia

Na Dirki po Španiji je še pet etap, Primož Roglič pa je v torek močno zmanjšal zaostanek za vodilnim Avstralcem Benom O'Connorjem.

Po torkovi etapi na Dirki po Španiji so se karte močno premešale. Vodilni Ben O'Connor je v primerjavi s Primože Rogličem izgubil kar 58 sekund, kar pomeni, da je med Slovencem in Avstralcem pred zadnjimi petimi etapami le še 5 sekund razlike.

Avstralec je v cilj prišel izmučen, za nameček so ga organizatorji še kaznovali. Razlog? Prišlo je do zmede, ob podelitvi ga ni in ni bilo na zmagovalnem odru. Kot se je kasneje izkazalo, je O'Connor mislil, da bo podelitev nekaj kilometrov nižje, ko je do njega prišla prava informacija, pa je bilo že prepozno.

Kolesarja so s spremljevalnim vozilom in s policijskim spremstvom hitro pripeljali na podelitev, a je že pošteno zamudil. Preveč, da bi mu pogledali skozi prste, mednarodna kolesarska zveza pa ga je kaznovala z odvzemom 20 točk na lestvici, plačati bo moral 1062 evrov kazni, ni pa dobil pribitka sekund, kar pomeni, da je ohranil prednost petih sekund pred slovenskim kolesarskim asom.